A. Kubilius: „Diskusijas dėl sraigtasparnių įsigijimo veikia ir artėjantys rinkimai“

Diskusijos dėl sraigtasparnių

„Šioje vietoje mes elgiamės atsakingai, racionaliai“, - pabrėžė premjeras.<br>T. Bauras
„Šioje vietoje mes elgiamės atsakingai, racionaliai“, - pabrėžė premjeras.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2012, 11:41 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:47 AM

„Turime pasakyti paprastai ir aiškiai: ir daugiabučių renovacija Lietuvoje yra reikalinga ir bus įgyvendinama, ir jai bus, kiek reikės, rasta pinigų. Ir sraigtasparniai yra reikalingi, juos taip pat reikia įsigyti. Trečias dalykas, turime viską padaryti, kad Europos Sąjungos visi pinigai, kurie yra skirti Lietuvai, kaip ir numatyta iki 2013 metų pabaigos, būtų panaudoti tokiu būdu, kad iš tikrųjų nereikėtų kokių nors lėšų dėl to, kad jų neįsisavinome, grąžinti ES“, - interviu LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

„Ir šilumos ūkiui lėšų ieškome, ir tas lėšas skiriame, kad šilumos ūkis būtų modernizuotas, ir daugiabučių renovacijos projektai yra ir bus finansuojami, ir sraigtasparnių reikia, ir kartu reikia pasiekti, jeigu yra kurioje nors programoje nepanaudojamos visiškai ES lėšos, jas reikia perkelti į kitas programas. Šioje vietoje mes elgiamės atsakingai, racionaliai“, - pabrėžė premjeras.

Vyriausybė liepos 18 d. priėmė sprendimą 40 mln. eurų, planuotų paskirti renovacijai, skirti gelbėjimo ir paieškos darbams pritaikytų sraigtasparnių įsigijimui. Vyriausybės nuomone, būtent šioms funkcijoms atlikti Lietuva turi nepakankamus pajėgumus, o visų renovacijai skirtų lėšų panaudoti tam tikslui nepavyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.