„Lietuvos spauda“ siūlo Vilniuje pratęsti senųjų elektroninių bilietų galiojimą

Bendrovė „Lietuvos spauda“,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-31 19:48, atnaujinta 2018-03-17 00:46

„Lietuvos spaudos“ elektroninių produktų grupės vadovas Nerijus Orvidas BNS sakė, kad penktadienį nuo ryto senuosius elektroninius bilietus keičiančios Vilniečio kortelės sistemos sutrikimai fiksuojami didžiojoje dalyje bendrovės kioskų sostinėje.

„Galėtų būti pasiūlymas galbūt pratęsti senos e-bilieto sistemos galiojimo laiką. Šitoje vietoje sprendimą priimame ne mes. Tai mūsų siūlymas, sprendimą turi priimti miesto valdžios vyrai“, - BNS sakė N. Orvidas.

Vilniaus miesto savivaldybės spaudos tarnybos BNS perduotame savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktoriaus Ginto Bliuvo komentare sakoma, kad senosios kortelės nėra suderinamos su naująja sistema.

„Kalbant apie galimybę pildyti senąsias korteles, senosios elektroninio bilieto kortelės nėra suderinamos su naująja bilieto sistema, kai bilietas pradeda galioti jį aktyvinus – palietus kortele komposterį. Tai įmanoma įgyvendinti tik su naujosiomis vilniečio kortelėmis“, - cituojamas G.Bliuvas.

Tuo metu N. Orvidas tikina, kad „Lietuvos spaudos“ kioskai technologiškai būtų pasiruošę pildyti senąsias korteles.

Popietę „Susisiekimo paslaugos“ perdavė „Lietuvos spaudai“ beveik 2 tūkst. Vilniečių kortelių, jau papildytų moksleiviškais ir studentiškais 30 dienų bilietais. N.Orvidas BNS informavo, kad tokių bilietų dabar galima įsigyti kioske Autobusų stotyje, taip pat kioskuose Saulėtekio al. 18, Justiniškių g. 91, Lelevelio g. 2, Žirmūnų g. 87, Pylimo g. 21, Žirmūnų g. 2 ir Didlaukio g. 59A.

„Dėl stringančios „Susisiekimo paslaugų“ e-bilieto sistemos mes turime daug stringančių „Susisiekimo paslaugoms“ priklausančių kortelių terminalų, dėl to mūsų aptarnavimo laikas ilgėja ir natūraliai susidaro eilės. Deja, mes „Susisiekimo paslaugų“ e-bilieto sistemai neturime galimybių daryti įtakos. Ta sistema, kurią jie mums pateikė, stringa“, - esamą padėtį apibūdino N.Orvidas.

Bendrovės atstovas sakė, kad savo ruožtu „Lietuvos spauda“ šį savaitgalį pailgino centre dirbančių kioskų darbo laiką iki vidurnakčio, daugiau kioskų dirbs sekmadienį. Taip pat platinami pigesni nei autobusuose ar troleibusuose vienkartiniai popieriniai bilietai.

„Mes informavome ne tik „Susisiekimo paslaugas“, bet ir savivaldybę apie mėnesio pabaigoje natūraliai padidėsiančius klientų srautus, akivaizdu, kai „Susisiekimo paslaugos“ nepadarė išvadų ir turime pasekmes“, - dėstė N.Orvidas.

Pasak jo, kioskai yra technologiškai prisitaikę prie kiekvieno mėnesio pradžioje ir pabaigoje padidėjančio klientų srauto, kuomet transakcijų skaičius išauga iki 300 kartų ir pastaruosius kelerius metus didesnių sutrikimų nebūdavo.

Iš viso Vilniuje yra apie 115 bilietus turinčių platinti „Lietuvos spaudos“ ir 35 „Vaskotos“ kioskai. Juose senieji elektroniniai bilietai turėtų būti keičiami naujomis Vilniečio kotelėmis.

Naujosios kortelės pradėtos platinti rugpjūčio viduryje, tačiau nuo pat pradžių fiksuota sutrikimų. Po to, kai naujos sistemos nepavyko paleisti sklandžiai, nuspręsta, kad Vilniuje iki Naujųjų metų bus prekiaujama ir popieriniais viešojo transporto bilietais.

Įvedus naują elektroninio bilieto sistemą, vienkartinius bilietus keičia 30 ir 60 minučių elektroniniai bilietai, kuriuos pažymėję keleiviai gali persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą, nežymėdami naujo bilieto.

Mėnesio bilietus keičia 30 dienų bilietai, kurie galioja 30 kalendorinių dienų pirmą kartą juos pažymėjus.

G.Bliuvo teigimu, penktadienį iki 17 val. jau pakeista ar papildyta daugiau kaip 9,5 tūkstančio kortelių, o bendras vilniečio kortelių turėtojų skaičius pasiekė beveik 64 tūkstančius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.