Jaunimo energija atgaivino Vilnių ir Kauną

Aukšti batelių kulniukai ir trumpi sijonėliai Laisvės alėjoje deklamuoja, kad merginos dar tiki vasara, tarsi poetas Henrikas Radauskas - pasaka. Kauno moksleivės ir studentės į gyvenimą dar neįsileidžia rudens, todėl lietus su savo stiklinėmis kojomis pirmadienį nedrįso pasirodyti Laisvės alėjoje ir varžytis su jaunimu. O alėja vis tiek džiaugsmingai krūpčiojo.

Vilniaus gatvės dar alsuoja vasara.<br>J. Stacevičius
Vilniaus gatvės dar alsuoja vasara.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-03 16:42, atnaujinta 2018-03-16 23:51

O Vilnius pirmadienį atrodė taip, tarsi visi vaikai ir paaugliai vienu metu iš „Facebook“ virtualybės būtų išlindę į tikrovę. „Kokia mokslo metų pradžios šventė be „McDonald's“?“ - juokavo prie greitojo maisto restorano susigrūdę moksleiviai. Vieni smaližiavo ledais, kiti gardžiavosi bulvytėmis. Rugsėjo 3-iąją Vilnius buvo gausu jaunatviško gaivalo.

Moksleiviai džiaugėsi susitikę draugus, kurių nematė visą vasarą. Su virpuliu po sostinę vaikščiojo pirmakursiai studentai - ypač atvykę iš kitų miestų. Jiems čia viskas nepažinta, nauja, smalsu.

Tačiau nusėstų suoliukų parkuose ir miestų aikštėse apie mokslus retas kuris tekalbėjo. Daug įdomesnės temos: kaip po vasaros išgražėjo klasės merginos, kiek paaugo ir raumenų užsiaugino vaikinai, kokias užsienio šalis aplankė ir kokių naujų rūbų nusipirko. Juk pasipuošti mokslo metų pradžiai - būtina.

Po pietų per Vilniaus centrą prasirito studentų banga, suteikusi miestui dar daugiau garso ir spalvų. „Vasara baigiasi rudenį“, - dar vieną klasiką stebėdamas jaunuomenę pacitavo pensininkas Juozas. Tačiau į sostinę sugrįžęs jaunimas žada, kad ruduo kol kas bus smagus, šurmulingas ir su polėkiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti