Nurodymą kolekcionuoti varles išgirdo sapne

Panevėžietė Irena Valiušienė neįsižeidžia pavadinta Varlių karaliene. Mat šiuos gyvūnus pamėgusi moteris yra surinkusi per du tūkstančius iš įvairiausių medžiagų pagamintų varlių.

I. Valiušienės varlės yra užėmusios vieną kambario sofą ir kilimėlį šalia jos.<br>V. Petrauskienė
I. Valiušienės varlės yra užėmusios vieną kambario sofą ir kilimėlį šalia jos.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Sep 7, 2012, 8:44 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:00 PM

Varlės – žaislai, statulėlės, papuošalai, raktų pakabučiai, gėlių vazonai, šaldytuvo magnetukai, indai, padėklai, lempos, maišeliai, buteliukai.

Visus šiuos daiktus panevėžietė rinko dešimt metų.

Kolekcija puikiai telpa vieno kambario bute. 54 metų I. Valiušienė sako, kad pulkas varlių patinka ir jos sutuoktiniui. Vyras pats mielai nuperka žmonai dar nematytų varlyčių.

Minkštos išpūstaakės yra okupavusios vieną kambario sofą ir kilimėlį šalia jos. Dalis eksponatų apgyvendinta keliose sekcijos lentynose.

Pirmoji linksmos kolekcijos paskata buvo netikėta. Moteris naktį susapnavo sapną, kuriame jai kažkas liepė pradėti kolekcionuoti varles. Rytą pabudusi panevėžietė nusprendė įgyvendinti susapnuotą idėją.

„Dauguma mano kolekcijos eksponatų yra dovanoti. Į užsienį išvažiavę artimieji, giminės ir draugai žino, ką man parvežti lauktuvių. O gimtadienių dovanos irgi paprastai būna varlės”, – sakė I. Valiušienė.

Jos kolekcijoje puikuojasi varlės iš daugelio pasaulio šalių. Viena yra parvežta net iš Afganistano. Ten kelis kartus su kariškių taikdarių misija buvo išvykęs I. Valiušienės žentas.

Vieną įdomų eksponatą kolekcininkė gavo dovanų. Užsukusi į dėvėtų drabužių parduotuvę moteris pasipasakojo kolekcionuojanti varles.

Po kurio laiko šios parduotuvės pardavėja jai padovanojo iš žalvario pagamintą varlę, sėdinčią ant dailios kėdutės.

Ši statulėlė buvo rasta griaunamame šeimos name. Ji kadaise puikavosi ant senelio rašomojo stalo.

I. Valiušienės namų vonioje kabo užuolaidos, dekoruotos varlėmis, lentynose pristatyta šampūnų varlių formos buteliukuose. Virtuvėje moteris geria arbatą iš puodelio su varle.

O kai reikia palaistyti gėles, vandenį pila į varlės formos laistytuvą. Moters papuošalų dėžutė pilna „varlinių” papuošalų.

I. Valiušienės namuose netrūksta svečių, norinčių apžiūrėti jos kolekciją.

Kartą viena viešnia neiškentusi į kišenę įsikišo vieną „Swarovski” kristalais dekoruotą varlytę, bet po trijų mėnesių ją pati grąžino.

„Man šios varlės teikia džiaugsmo ir stiprybės nugalint užklupusias ligas”, – tvirtino kolekcijos savininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.