Krekenavos gyventojai nesigaili pliažo sulaukę rudenį

„Geriau vėliau, negu niekad“, – tokiu posakiu vadovaujasi vietos gyventojai, besidžiaugiantys naujausia Krekenavos miestelio (Panevėžio r.) puošmena – už europinius pinigus sutvarkytu paplūdimiu. Dabar vienintelis rūpestis – kaip iki kito maudymosi sezono išlaikyti sveikus medinius suoliukus, persirengimo kabinas, pavėsinę ir kitus paplūdimyje suręstus statinius. Belieka tikėtis lankytojų sąmoningumo ir ąžuolo medienos tvirtumo.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-09-08 17:28, atnaujinta 2018-03-16 21:23

Kaip portalui lrytas.lt sakė Krekenavos bendruomenės „Tiltas“ pirmininkė Sigita Rudienė, miestelio paplūdimiui sutvarkyti bendruomenė gavo lėšų pagal Europos Sąjungos projektą „Europa investuoja į kaimo vietoves“. Ne tik vietos gyventojų, bet ir Krekenavos svečių mėgstamai poilsio vietai sutvarkyti pagal šį projektą buvo skirta 100 tūkst. litų.

Pasitelkus du rangovus – bendrovę „Panevėžio melioracija“ ir Krekenavoje įsikūrusią medžio apdirbimo įmonę „Kesmita“ nuo šio pavasario buvo atlikta išties nemažai. Maždaug 2 hektarus užimanti poilsio zona prie Nevėžio upės buvo sutvarkyta iš pagrindų: įrengta automobilio stovėjimo aikštelė, pro ją į pliažą einantis pėsčiųjų ir dviratininkų takas, pastatytos dvi persirengimo kabinos, dengta pavėsinė bei atvira poilsio aikštelė, trylika suoliukų, dviračių stovai, šiukšliadėžės, lauko tualetas.

Sporto mėgėjai jau naudojasi paplūdinio tinklinio aikštele, o į pakrantę naujai papilta smulkaus žvyro – belieka sulaukti maudynių mėgėjų. Norintys apžvelgti vaizdingas apylinkes gali palypėti į čia pat išdygusį apžvalgos bokštelį.

Pasak S. Rudienės, iki rudens poilsiavietės tvarkymo darbai užsitęsė dėl to, kad teko iš naujo atlikti projektavimo darbus. Iš pradžių ši poilsio zona buvo suprojektuota gretimoje teritorijoje, tačiau paaiškėjo, kad dėl atliekamo vandentiekio ir kanalizacijos tinklų plėtros projekto toje vietoje poilsiavietės nebus galima įrengti, todėl teko iš naujo daryti projektą.

Bendruomenės pirmininkė džiaugiasi, kad žmonės naujai sutvarkytą paupį jau pamėgo. Čia užsuka ne tik patys įvairaus amžiaus vietos gyventojai, bet ir atvykusius svečius atsiveda pasigrožėti.

Belieka tikėtis, kad poilsiavietės lankytojai bus sąmoningi ir jos nenuniokos. Vietos gyventojų teigimu, čia vakarais jau pamėgo rinktis ne tik vietos jaunimas, bet ir iš tolėliau atvažiavusios kompanijos, po kurių apsilankymų voliojasi tušti buteliai.

Vis dėl to tikimasi, kad gražiai įrengta poilsio zona sulauks kito šiltojo sezono nesulaužyta. Juo labiau, kad medžio meistrai pasistengė ir visus medinius statinius pagamino iš tvirtų ąžuolinių rąstų, kuriuos ir labai stengdamiesi chuliganai sunkiai įveiktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.