J. Veselka rusišku keiksmažodžiu pasiuntė ūkio viceministrą

Seimo ekonomikos komiteto posėdžio, kuriame svarstoma valstybės reguliuojamų įmonių veikla ir šilumos ūkio problemos, dalyviai tapo parlamentaro Juliaus Veselkos įsiūčio įkaitais. Ūkio viceministrui Adomui Audickui pradėjus aiškinti, kad skolintas kapitalas yra pigesnis už nuosavą, J. Veselka nesusitvardė: „Kokias nesąmones čia šneki! Eik iš čia na...! Prisirenka čia visokių balvonų ir šneka niekus! Kur tai matyta, kad statyti namą, naudojant skolintą kapitalą būtų pigiau, nei nuosavą? Juk procentus mokėti reikia“ - suriko Seimo narys.

J. Veselka užsipuolė ūkio viceministrą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
J. Veselka užsipuolė ūkio viceministrą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 19, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:51 PM

Jį tramdyti bandžiusiam Seimo nariui Kęstučiui Masiuliui atkirto: „Jei nepatinka, eik lauk iš Seimo. Nervina mane, kai konservatoriai savo darbelius dangsto, pasitelkę nieko apie ekonomiką neišmanančius piemenis.“

Seimo ekonomikos komitete vyksta diskusija dėl Ūkio ministerijos pateiktos informacijos, esą su Vilniaus savivaldybe šilumos gamybos ir tiekimo sutartį pasirašiusi „Vilniaus energija“ viešai nepateikė finansinių ataskaitų, todėl kilo įtarimų, kad viršpelnis gautas vartotojų sąskaita.

„Vilniaus energijos“ atstovas paaiškino, kad įmonė gauna tik įstatymo nustatytą 5 proc. maržą, nepriklausomai nuo pagaminto šilumos kiekio.

Valstybinės kainų ir energijos komisijos (VKEK) pirmininkė Diana Korsakaitė, kurios vadovaujama tarnyba sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos, tvirtino, kad gavo visą reikalingą informaciją iš „Vilniaus energijos“, o finansinių atskaitų viešinimas nėra jos kompetencija.

Seimo narys Kęstutis Daukšys suabejojo Ūkio ir Energetikos ministerijų kompetencija, nes jos tik po ketverių metų, prieš rinkimus, pastebėjo, kad su valstybės kontroliuojamų įmonių ataskaitomis kažkas negerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.