Mokslo tyrimų centre - ir vertybių paieškos

Prieš savaitę vykusio didžiausio Baltijos šalyse gyvybės mokslų forumo „Life Sciences Baltics“ oficialiu globėju buvęs premjeras Andrius Kubilius trečiadienį kartu su „Thermo Fisher Scientific“ atstovais sostinės Kirtimų mikrorajone atidarė naują įmonės mokslinių tyrimų centrą.

„Lietuva, eidama kartu su pasauliu ir technologine pažanga į priekį, ras visus atsakymus į vertybinius klausimus“, - komentuodamas partijos poziciją dėl embrionų naudojimo mokslo tyrimuose sakė A. Kubilius.<br>D. Umbrasas
„Lietuva, eidama kartu su pasauliu ir technologine pažanga į priekį, ras visus atsakymus į vertybinius klausimus“, - komentuodamas partijos poziciją dėl embrionų naudojimo mokslo tyrimuose sakė A. Kubilius.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Sep 19, 2012, 5:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:46 PM

Viena iš svarbiausių prieš savaitę vykusio forumo temų – kamieninių ląstelių tyrimai, susilaukiantys prieštaringo vertinimo dėl jiems naudojamų embrionų.

„Life Sciences Baltics“ inicijavusi Izraelio biotechnologijų kompanija neslėpė, kad tikisi politinių pokyčių mūsų šalyje. „Embrionų tyrimai yra ateities medicina ir tikiu, kad jau po penkerių metų jie nebekels tokių diskusijų kaip šiandien“, – forume vylėsi Izraelio Weizmano instituto garbės profesorius Michelis Revelis, nuo 2010-ųjų vadovaujantis ir biotechnologijų kompanijos „Kadimastem“ mokslo departamentui.

Trečiadienį Vilniuje atidarytas „Thermo Fisher Scientific“ mokslų tyrimų centras taip pat specializuosis gyvybės mokslų srityje.

„Mūsų mokslininkai kuria produktus, paklausius visame pasaulyje – priminsiu, kad korporacija „Thermo Fisher Scientific“, įsigijusi „Fermentą“, įvykdė didžiausią sandorį per pastaruosius 20 metų. Tokie tyrimai kuria gerai apmokamas darbo vietas ir aukštą pridėtinę vertę“, – „Thermo Fisher Scientific“ padalinio sostinėje atidarymo metu sakė TS-LKD lyderis A. Kubilius.

Paklaustas, kaip partijos, pasisakančios prieš embrionų naudojimą bet kokiuose mokslo tyrimuose, vertybės dera su verslo interesais, premjeras vengė tiesaus atsakymo. „Manau, kad Lietuva, eidama kartu su pasauliu ir technologine pažanga į priekį, ras visus atsakymus į vertybinius klausimus“, - sakė A. Kubilius.

Kamieninės ląstelės – viena perspektyviausių ateities medicinos sričių, tačiau dėl tyrimams galimai naudojamų embrionų, ši mokslo sritis susilaukia vis daugiau politikų priešiškumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.