Kauno gatvėmis nuvilnijo dviratininkų paradas

Parade dalyvavo apie 150 dviračių mėgėjų su šeimomis ir draugais. Ištvermingiausi iš jų įveikė apie 20 kilometrų maršrutą, kuris driekėsi abipus Nemuno.

Į žygį Kauno gatvėmis abipus Nemuno leidosi apie pusantro šimto dviračių entuziastų.<br>P. Mantautas
Į žygį Kauno gatvėmis abipus Nemuno leidosi apie pusantro šimto dviračių entuziastų.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Masiokaitė

Sep 22, 2012, 5:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:36 PM

Parade dalyvavo apie 150 dviračių mėgėjų su šeimomis ir draugais. Ištvermingiausi iš jų įveikė apie 20 kilometrų maršrutą, kuris driekėsi abipus Nemuno.

Kauno miesto savivaldybės ir viešosios įstaigos „Dviratai“ tradiciškai pavasarį ir rudenį organizuojamu paradu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į aplinkai draugiškas susisiekimo priemones ir paskatinti kauniečius daugiau judėti gryname ore.

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Laima Griauslytė sakė, kad tradicinis paradas suburia nemažai tikrų dviračių entuziastų, kurių nuo kelionių neatgraso netgi prasti orai. Štai pavasariniame parade, nepaisant lietingo oro, dalyvavo apie 100 dviratininkų.

Kaunas – patogus važiuoti dviračiais miestas, tačiau iki Olandijos, kurioje, manau, sąlygos dviratininkams palankiausios, mums dar toli. Vis dėlto kas tikrai nori važiuoti dviračiu, sąlygų ir vietą tam susiranda.Dviračių takų neatsiras pakankamai, kol nebus daugiau jais važinėjančių“, - įsitikinęs vienas renginio organizatorių ir nuolatinių dalyvių Linas Vainius.

Jis pabrėžė, jog populiarinant susisiekimą dviračiais, visiems Lietuvos miestams reikėtų pirmiausia sumažinti automobilių greitį. Štai olandai, toliausiai važinėjantys į darbą, tam turi itin saugias sąlygas. Sužeistųjų keliuose olandų skaičius – mažiausias pasaulyje.

„O mes šiemet turime jau 207 žuvusiuosius keliuose. Tad jei ir pas mus miestuose daug būtų sumažintas eismo greitis ir būtų investuojama į kitas priemones eismo saugumui padidinti, pagerėtų sąlygos ir pėstiesiems, ir.dviratininkams“, - įsitikinęs L.Vainius.

Aplinkos apsaugos skyriaus duomenimis, šiuo metu Kaune yra apie 150 tūkstančių dviračių, t.y. dviratį turi kas trečias kaunietis. Tačiau dėl sudėtingo miesto reljefo, nepalankių orų, nepakankamai išplėtoto takų tinklo dviračių kelionės nelabai paplitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.