Seimo Antikorupcijos komisiją skundžia etikos sargams

Generalinis prokuroras Darius Valys, atsakydamas į Seimo Antikorupcijos komisijos prašymą

Generalinė prokuratūra Seimo Antikorupcijos komisijos elgesį skundžia Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.<br>R. Danisevičius
Generalinė prokuratūra Seimo Antikorupcijos komisijos elgesį skundžia Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, lrytas.lt inf.

Sep 25, 2012, 3:16 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:30 PM

Pranešime Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nurodoma, kad Antikorupcijos komisija, reikalaudama detalių duomenų apie konkrečius ikiteisminius tyrimus bei išsakydama nuomonę dėl kai kurių asmenų procesinės padėties ir konkrečių ikiteisminių tyrimų baigties, pažeidžia Konstitucijoje ir įstatymuose įtvirtintą prokurorų nešališkumo, nepriklausomumo ir ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumo principus ir viršija Seimo statutu ir Antikorupcijos komisijos įstatymu jai nustatytus įgaliojimus.

„Prokuratūra visada buvo ir yra atvira diskusijoms apie galimybes tobulinti jai pavestų funkcijų vykdymą, pasitikėjimo institucija didinimą ir kitus sisteminio pobūdžio klausimus, tačiau besiklostanti situacija, kai Seimo nariai siekia sužinoti konkrečių ikiteisminių tyrimų duomenis ir mėgina perimti prokurorų proceso veiklos kontrolės funkcijas, yra netoleruotina. Pažymėtina, kad toks politikų elgesys kelią grėsmę atskirų tyrimų sėkmei, kadangi vėlesniuose teismo procesuose tai gali būti traktuojama kaip prokurorų nešališkumo ir nepriklausomumo principų pažeidimas“, - pabrėžia šalies generalinis prokuroras D. Valys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.