R. Castellucci spektaklio vertinimą D. Grybauskaitė palieka žiūrovams

Prezidentė Dalia

Šeštadienio vakarą prieš spektaklio rodymą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre taip pat planuojamos protesto akcijos.<br>J. Stacevičius
Šeštadienio vakarą prieš spektaklio rodymą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre taip pat planuojamos protesto akcijos.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2012, 12:43 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:48 AM

Šalies vadovė teigė, kad pati neturės laiko pažiūrėti savaitgalį Vilniuje ketinamo rodyti Romeo Castellucci spektaklio „Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją“, kurio kritikai teigia, jog jame nepagarbiai elgiamasi su Kristaus atvaizdu.

„Sunku man labai vertinti, aš pati to spektaklio nemačiau, ir, deja, neturėsiu laiko jo aplankyti, tai paliksiu jį vertinti tiems, kas jį pažiūrės“, - sakė prezidentė, BNS paklausta, kaip vertina kilusį ažiotažą.

Kelios dešimtys Seimo narių penktadienį paragino Lietuvos visuomenę boikotuoti spektaklį, kuris, jų nuomone, įžeidžia krikščionis, skaldo visuomenę ir kursto religinę nesantaiką.

Šeštadienio vakarą prieš spektaklio rodymą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre taip pat planuojamos protesto akcijos.

Spektaklyje naudojamas italų Renesanso tapytojo Antonello da Messinos paveikslas „Pasaulio Išganytojas“. Jo fone pasakojama išmatų nebesulaikančio seno ligoto tėvo istorija, jo santykiai su sūnumi.

Festivalio rengėjai atmeta kaltinimus dėl tyčiojimosi iš šventų simbolių. Pasak jų, teisė rinktis meninės išraiškos priemones negali būti ribojama. Kultūros ministras Arūnas Gelūnas teigia, kad raginimai cenzūruoti spektaklį yra nepriimtini demokratinėje visuomenėje.

Spektaklio reklama sulaukė Lietuvos katalikų bažnyčios ir Lietuvos stačiatikių protestų. Romos katalikais save laiko 77 proc. Lietuvos gyventojų, stačiatikių yra 4 proc., 0,8 proc. teigia esantys sentikiai. Nė vienai religinei bendruomenei savęs nepriskiria 6 procentai gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.