Ligoniai paknopstom lekia į darbą, o „Sodra“ pelnosi

Sergamumo rodikliai Lietuvoje nesmunka, tačiau nedarbingumo pažymėjimų išdalijama vis mažiau. Į darbą žmonės eina kosėdami ir varvančiomis nosimis, kvėpavimo takų ligomis užkrečia kolegas. Tokios padėties kaltininkė - prieš trejus metus Vyriausybės pakeista ligos pašalpos skaičiavimo ir mokėjimo tvarka, pagal kurią darbdavys už pirmas dvi ligos dienas privalo kompensuoti 80 procentų, nuo trečios iki aštuntos „Sodra“ ligoniui moka tik 40 procentų buvusio darbo užmokesčio.

Į darbą žmonės eina kosėdami ir varvančiomis nosimis, kvėpavimo takų ligomis užkrečia kolegas.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotrauka
Į darbą žmonės eina kosėdami ir varvančiomis nosimis, kvėpavimo takų ligomis užkrečia kolegas.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2012, 2:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:16 AM

Dėl tokios tvarkos kenčia ir darbdavys, ir darbuotojas, užtat „Sodra“ trina rankas. Skaičiuojama, kad ligonių sąskaita ji jau sutaupė apie 300 milijonų litų.

Išsamus žurnalistinis tyrimas apie tai - šį sekmadienį 21 val. 35 min. laidoje „24/7” per „Lietuvos ryto” televiziją.

Kita laidos tema – kokia kryptimi ims žingsniuoti Gruzija po to, kai šalyje vykusius parlamento rinkimus laimėjo opozicinis aljansas „Gruzijos svajonė“, vedamas turtingiausio Gruzijos verslininko ir vieno turtingiausių pasaulio žmonių milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio. Kas jis - Džeimso Bondo name gyvenantis turtuolis politiko kailyje?

Taip pat laidoje sužinosite, kad analoginę antžeminę televiziją, kurios signalas bus išjungtas vos už trijų savaičių, vis dar žiūri 200tūkstančių šeimų, kurių pusę dar nėra apsisprendusios, kada įsidiegs skaitmeninę televiziją. Šie šalies gyventojai rizikuoja likti su mirguliuojančiu televizoriaus ekranu.

Svarbiausių savaitės įvykių analizė - kiekvieną sekmadienį laidoje “24/7”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.