K. Daukšys teismui turės sumokėti baudą (papildyta)

Už neatvykimą į vadinamosios Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos posėdį buvęs Darbo partijos pirmininkas, Seimo narys Kęstutis Daukšys turės sumokėti teismui sumokėti 1 tūkst. 300 litų baudą, nusprendė Vilniaus apygardos teismas (VAT), atmetęs K.  Daukšio skundą dėl baudos skyrimo.

K. Daukšys vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje yra pakankamai svarbus liudytojas.<br>D. Umbrasas
K. Daukšys vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje yra pakankamai svarbus liudytojas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2012, 5:43 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:31 AM

Pagrindinis motyvas, kodėl teismas netenkino byloje liudytoju esančio K.  Daukšio skundą, buvo tas, kad parlamentaras pristatė ne nustatytos formos nedarbingumo pažymėjimą, Eltai sakė teismo atstovas Gintautas Stalnionis.

Šis VAT nutarimas nuo jo įteikimo dar per 7 dienas galės būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Bauda K. Daukšiui buvo paskirta rugsėjo 10-ąją. Pirmadienį VAT nagrinėjo "darbiečio" skundą, kuriame jis teigia nesutinkąs su bauda. Skunde parlamentaras nurodo tuo metu sirgęs. Jis teismui pristatė nedarbingumo pažymą, liudijančią, kad rugsėjo 10-11 dienomis sirgo, dėl to nedirbo ir negalėjo atvykti į teismo posėdį. Tiesa, kokia liga tiksliai sirgo, pažymoje tiksliai nenurodoma. Teisėjų kolegijai, kuriai pirmininkauja teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė, keistai pasirodė tai, kad nedarbingumo pažymėjimą išdavė Santariškių klinikos, K.  Daukšys dirba Vilniuje, tačiau dokumentas išsiųstas iš Alytaus.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas teisme sakė, jog pagrindo naikinti K. Daukšiui paskirtą baudą nėra - esą teismui nepateikiama nustatytos formos pažyma, iš jos neaišku, kokia liga sirgo politikas, pats K. Daukšys taip pat nepaaiškina.

"Teismo posėdžio metu buvo neaišku, kodėl neatvyko liudytojas į teismo posėdį, todėl teismas priėmė nutartį skirti jam baudą, o dabar buvo pateiktas prašymas dėl baudos panaikinimo, kuriame jis nurodo, kad neatvyko dėl ligos. Manau, kad tas prašymas buvo pakankamai neargumentuotas, kadangi visų pirma nei prašyme, nei pridėtame nedarbingumo pažymėjime nėra aišku, kokia liga sirgo, ar dėl jos tikrai negalėjo atvykti. Antra svarbia neatvykimo, pagal įstatymą, priežastimi yra laikoma speciali nustatytos formos pažyma dėl neatvykimo į teismą. Tai tokia pažyma nebuvo pateikta teismui, todėl prašiau jo prašymą atmesti", - jau po posėdžio žurnalistams komentavo prokuroras.

Pasak S. Versecko, K. Daukšys vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje yra gana svarbus liudytojas, kadangi buvo partijos pirmininkas, svarbu jo liudijimai dėl partijos finansinės veiklos dokumentų.

Darbo partija yra kaltinama sistemingai vedusi dvigubą buhalterinę apskaitą, dėl ko esą neįmanoma tiksliai nustatyti šios partijos finansinių įsipareigojimų vykdymo ir struktūros 2004-2006 m.

Taip pat prokuratūra skelbė, kad nežinodama apie šią dvigubą buhalterinę apskaitą Vyriausioji rinkimų komisija Darbo partijai neteisėtai skyrė beveik 5 mln. litų dotacijų.

Prokurorų duomenimis, iš viso 2004-2006 m. nuslėpta apie 25 mln. litų.

Nuslėptos lėšos buvo naudojamos neoficialiems darbo užmokesčiams, TEO sąskaitoms apmokėti, renginių organizavimui, pasiruošimui rinkimams ir t. t.

Kaltinimai buvo pateikti ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui, ir kai kuriems asmenims.

Senaties terminas šioje byloje sueina 2014 m.

Bylos nagrinėjimas rugsėjo 7 d. buvo atnaujintas po vasaros pertraukos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.