Panevėžio apylinkės teismas N. Venckienės prašymo nenagrinės

Panevėžio miesto apylinkės teismas nusprendė nenagrinėti buvusios Kauno teisėjos Neringos Venckienės pareiškimo, kuriuo ši prašė nušalinti visus Panevėžio apygardos prokurorus. Teismo pirmininkė Rita Dambrauskaitė nutarė nusišalinti ir šį pareiškimą nagrinėti perduoti Panevėžio apygardos teismui.

N. Venckienė antradienį Panevėžyje mielai bendravo tik su savo gerbėjais, o teismus ir prokuratūrą pareikalavo nusišalinti.<br>R. Stundžienė
N. Venckienė antradienį Panevėžyje mielai bendravo tik su savo gerbėjais, o teismus ir prokuratūrą pareikalavo nusišalinti.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 10, 2012, 5:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:14 AM

Nusišalinti nuo N. Venckienės reikalavimo nušalinti visą Panevėžio apygardos prokuratūrą svarstymo Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkė nusprendė dėl to, kad šiai kaunietei gali būti pareikšti įtarimai dėl kelių Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų įžeidimo 2010 metų lapkritį.

Pasak teismo atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Dianos Armonienės, siekiant, kad ši aplinkybė visuomenei nekeltų abejonių dėl Panevėžio miesto apylinkės teismo nešališkumo, teismas nutarė nusišalinti.

Antradienį lrytas.lt jau rašė, kad į Panevėžio apygardos prokuratūrą po trijų mėnesių laukimo į apklausą atvykusi N. Venckienė atsisakė duoti parodymus, pasirašyti ant jai įteikto pranešimo apie pareikštus įtarimus ir pareiškė norą nušalinti visą Panevėžio apygardos prokuratūrą. Negana to, dar prieš atvykdama pas prokurorus kaunietė apsilankė Panevėžio miesto apylinkės bei apygardos teismuose ir įteikė pareiškimus, kuriuose ir šiuos teismus prašo nusišalinti.

Antradienį paklausta, kodėl nušalinimo Panevėžio prokurorams ji nepateikė anksčiau, N. Venckienė paaiškino, kad negalėjusi to padaryti, nes iki rugsėjo sirgusi ir turėjusi nedarbingumo pažymėjimą.

Pareigūnai įtaria, kad N. Venckienė Panevėžio teisėtvarkininkus nušalinimo pareiškimais apipylė norėdama vilkinti jos atžvilgiu atliekamus ikiteisminius tyrimus.

N. Venckienė įtariama trukdymu antstolio veiklai, pasipriešinimu valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarba teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymu ir piktnaudžiavimu globėjo teisėmis.

Panevėžio apygardos prokurorai N. Venckienę apklausti ir pateikti jai įtarimus nesėkmingai bandė nuo liepos pradžios, vos pradėję ikiteisminį tyrimą.

Pirmosios iš anksto numatytos apklausos Panevėžio apygardos prokuratūroje išvakarėse, liepos 2 dieną N. Venckienė atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta kelio operacija, o po to jai iki pat rugsėjo vidurio, kai ji įgavo kandidato į Seimą teisinę neliečiamybę, buvo tęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

Tačiau Vyriausioji rinkimų komisija panaikino jos teisinę neliečiamybę ir kaunietę buvo vėl bandoma iškviesti į apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje. Tačiau to padaryti iki praėjusio trečiadienio nepavyko, nes policijos pareigūnai jos namuose nerado.

Šaukimas atvykti apklausai į Panevėžio apygardos prokuratūrą N. Venckienei buvo įteiktas prieš savaitę, kai ji atvyko į Panevėžį susitikti su rinkėjais.

Tuomet daugiau nei pusvalandį į susitikimą su panevėžiečiais vėlavusi partijos „Drąsos kelias“ lyderė, žurnalistų paklausta, kodėl ji vengia akistatos su jai šaukimą į teismą ketinančiais įteikti pareigūnais, atsakė, kad jai šaukimų niekas nenešė ir į namus nėjo.

„Tegu tik ateina, aš šaukimą paimsiu“, – pareiškė N. Venckienė žurnalistams ir netrukus šaukimą gavo.

Prie savivaldybės durų jos laukė kartu su dviem policijos pareigūnais atvykęs Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro padėjėjas Tomas Dzikas. Parodęs tarnybinį pažymėjimą, jis įteikė buvusiai teisėjai šaukimą atvykti į prokuratūrą. Kiek sutrikusi N. Venckienė pasirašė dokumentą ir nuskubėjo susitikti su panevėžiečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.