Buvęs geriausias Kauno policininkas gavo ne malonę, o antausį

Apskundęs nuosprendį, kuriuo nuteistas už kyšininkavimą, buvęs geriausias Kauno policininkas Darius Drabavičius liko nusivylęs. Aukštesnysis teismas skyrė jam griežtesnę bausmę.

Kauno policijos tyrėjas D. Drabavičius turės pasitraukti iš pareigų.<br>N. Povilaičio nuotrauka iš archyvo
Kauno policijos tyrėjas D. Drabavičius turės pasitraukti iš pareigų.<br>N. Povilaičio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vygantas Trainys („Lietuvos rytas”)

2012-10-12 09:26, atnaujinta 2018-03-16 04:15

Kauno apygardos teismas užvakar atmetė Centro policijos komisariato tyrėjo 40 metų D. Drabavičiaus skundą ir skyrė dar griežtesnę bausmę nei Kauno apylinkės teismas, kuris šį pareigūną 2011 metų rugsėjį pripažino kaltu dėl kyšio ėmimo.

Tąsyk D. Drabavičiui buvo skirta 3380 litų bauda.

Nuosprendį apskundė ir pareigūnas, ir kaltinimą palaikęs prokuroras Ričardas Gailevičius.

Kauno apygardos teisėjas Algerdas Urbšys nusprendė, kad piniginė bauda – per švelni bausmė pareigūnui, rinkusiam duoklę iš Stoties turgavietės drabužių prekeivės Tamaros J.

Jis nutarė pripažinti policininką kaltu ne tik dėl kyšininkavimo, bet ir dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

D. Drabavičius nuteistas lygtinai kalėti dvejus metus. Jis atsidurs kalėjime, jeigu per trejus metus padarys naują nusikaltimą. Be to, D. Drabavičius dvejus metus negalės dirbti valstybės tarnyboje.

Iki šiol tyrėjas buvo nušalintas nuo pareigų. Artimiausiu metu jį planuojama atleisti.

„Net jeigu nuosprendis man būtų palankus, turbūt toliau dirbti negalėčiau. Prieš mane buvo surengta provokacija, nes aš per daug žinojau. Viršininkams apie savo kolegas papasakojau daug baisesnių dalykų už tuos, kuriais dabar esu kaltinamas”, – niršo D. Drabavičius.

D. Drabavičius dar neapsisprendė, ar pasinaudos paskutine galimybe ir teiks skundą Aukščiausiajam teismui.

Kaunietį kolegą sulaikiusiems sostinėje įsikūrusio Kriminalinės policijos biuro pareigūnams užkliuvo ne tiktai kyšiai, bet ir D. Drabavičiaus kabinete aptikta didelė pinigų suma. Seife jis laikė net 30 tūkst. litų.

Neteisėto praturtėjimo fakto įrodyti nepavyko. D. Drabavičius tvirtino, kad tai – jo tėvų pinigai, už kuriuos Kauno rajone planavo pirkti sodo namelį.

Pinigai policininkui – už tylėjimą

* 2007 metais geriausiu Kauno policininku išrinktas D.Drabavičius įkliuvo dėl dviejų kyšininkavimo epizodų.

* Turgaus prekeivė Tamara J. pasiskundė 2009 metų balandžio 7 dieną D. Drabavičiui davusi 100 litų už tai, kad jis neregistruotų kitų prekiautojų skundo dėl nekorektiško jos elgesio ir netirtų incidento.

* 2010 metų rugpjūčio 4 dieną kriminalistai iš Vilniaus surengė operaciją – davė Tamarai J. specialiai pažymėtus 200 litų ir nufilmavo, kaip D.Drabavičius iš jos paėmė pinigus.

* Šįsyk moteris mokėjo tyrėjui duoklę, kad jis nematytų pažeidimų tikrindamas prekių įsigijimo dokumentus.

* Už duoklių rinkimą turguje šių metų rugpjūtį nuteistas ir Dainavos policijos komisariato tyrėjas 38 metų Mindaugas Jakutis, kurį Kauno policijos vadovybė buvo išrinkusi geriausiu 2010 metų miesto policininku.

* Kauno rajono apylinkės teismas M.Jakučiui skyrė dvejų metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę ir įpareigojo sumokėti 630 litų Nukentėjusių asmenų fondui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.