Valdančiųjų lyderiai tiki, kad rinkėjai deramai įvertins jų nuveiktus darbus

Valdančiojoje koalicijoje esančio

A. Kubilius teigė, kad balsavo už politikos tęstinumą.<br>M. Kulbis
A. Kubilius teigė, kad balsavo už politikos tęstinumą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-14 17:57, atnaujinta 2018-03-16 03:03

Atidavęs savo balsą Seimo rinkimuose ir referendume dėl naujos atominės elektrinės, E. Masiulis prognozavo, kad jo partija peržengs 5 proc. slenkstį, tačiau teigė, kad kalbėti apie galima koalicijas kol kas dar per anksti.

„Na, tokio linksmo Seimo, koks buvo, turbūt nebebus įmanoma pakartoti. Aš viliuosi, kad naujasis Seimas visgi nebus šou, mažiau bus šou dalykų ir daugiau bus susitelkimo, užsiėmimo rimtais klausimais. Valstybės klausimų sprendimų“, - žurnalistams sakė E. Masiulis.

„Ši Vyriausybė, šita koalicija turėjo atlaikyti ypatingai didelius išbandymus, ir akivaizdu, kad užpuolus pasaulio ekonominei krizei reikėjo daryti nepopuliarius sprendimus, tačiau pirmiausia ši Vyriausybė, kad ir tokiom sunkiom darbo sąlygom išliko visus ketverius metus ir tai iš tikrųjų yra istorinis įvykis. Antras dalykas, mes šiandien matome, kad ekonomika Lietuvos atsigauna ir tikrai turime aiškų planą, kaip reikėtų Lietuvoje toliau tvarkytis, kad daugėtų darbo vietų ir kurtųsi, stiprėtų mūsų ekonomika“, - kalbėjo liberalų vadovas.

Tiek E. Masiulis, tiek kitos koalicijos partnerės Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas sakė tikį, kad naujajame Seime bus deramai atstovaujamos liberalios jėgos.

„Norėčiau matyti teisingą Seimą. Kad kuo daugiau mūsų ten būtų. Kitaip sakant, Seimui reikalinga liberalioji pusė, liberalioji jėga. Jeigu jos bus mažiau arba neliks Seime, iš tiesų nebus geriau Lietuvai“, - sakė A. Čaplikas.

Jis atsisakė kalbėti apie galimą naują valdančiąją daugumą, kol neaiškūs rinkimų rezultatai. A. Čaplikas taip pat atkreipė dėmesį į pranešimus, kad rinkimuose perkami balsai. „Tai nėra normalu mūsų valstybėje, ar tai yra sąmoningai leidžiama, ar tai yra Vyriausiosios rinkimų komisijos neveiklumas ir negebėjimas. Toleruoti tokių dalykų tikrai negalima“, - sakė A. Čaplikas.

A. Kubilius: „Tikiu, kad tokia atsakinga politika bus ir toliau vykdoma“

Premjeras A. Kubilius balsuoti atvyko pavėlavęs penkiomis minutėmis. Jį lydėjo žmona.

Susirinkusiems žurnalistams premjeras nei parodė, nei pasakė, už ką balsuoja. „Balsavau už atsakingos politikos tęstinumą“, - pareiškė Vyriausybės vadovas.

Politikas ir jo aplinka labai rūpinosi, kad nebūtų matyti, kas pažymėta jo rinkimų biuleteniuose. Premjerui įėjus į kabiną, apsaugininkas pataisė jos užuolaidas, kad iš išorės visiškai nesimatytų, kokius langelius žymi premjeras.

Iš kabinos A. Kubilius laikydamas rankoje tris atidžiai sulankstytus biuletenius, kuriuose visiškai nesimatė, kas pažymėta. Šiuos biuletenius jis, šypsodamasis kameroms, po vieną įmetė į balsadėžę.

Premjero žmona Rasa biuletenio langelius pažymėjo ir juos perlenkė maždaug puse minutės greičiau, nei užtruko jos vyras. Todėl ji laukė A. Kubiliaus prie balsavimo kabinos.

Premjeras po balsavimo atsisakė spėlioti, kiek balsų surinks jo vadovaujama partija. „Nespėliosime. Nemažai“, - sakė jis.

Kas bus kitoje valdančiojoje koalicijoje, paaiškės vakare. „Pamatysime aštuntą valandą vakaro. Tikiuosi, kad tęstinumas ir darbų, ir žmonių gus tikrai garantuotas.

Aš nemanau, kad mes (konservatoriai. – Red.) ką nors praradome. O laikas keturių metų laikotarpyje buvo labai sudėtingas, teko priimti labai atsakingus sprendimus, garantuoti atsakingą finansų politiką. Atlikti istorinius darbus atlikti energetikoje, kaip prezidentė įvardijo. Aš tikiu, kad tokia atsakinga politika bus ir toliau vykdoma“, - sakė A. Kubilius.

Žurnalistų paklaustas, ar, konservatoriams nelaimėjus, atsistatydins iš pirmininko posto, sakė: „Visą tai svarstysime po rinkimų“.

Premjeras balsuoja sostinės Antakalnio rinkimų apygardoje. Jis pastaruosius aštuonerius metus buvo šios apygardos atstovas, jis čia laimėjo 2004-aisiais bei 2008-aisiais.

Šįsyk premjeras konkuruoja su socialdemokratu Juras Požela, buvusia partiete, dabar su „Drąsos keliu“ į Seimą einančia Aurelija Stancikienė, liberalcentristu Gintaru Babravičiumi, darbiečiu Gintaru Tamošiūnu ir kiti politikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.