Buvęs STT pareigūnas džiaugiasi užkirtęs V. Matuzui kelią į Seimą

Galiu pasakyti, kad mano tikslas jau dabar pasiektas – Vitas Matuzas nepateks į naująjį Seimą. Tokie žmonės teismų nebijo, jie tik bijo prarasti tą galią, kurią jiems suteikia rinkėjai, bet kurią jie panaudoja savo naudai“, – lrytas.lt sakė į antrąjį Seimo rinkimų turą patekęs buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos viršininkas Povilas Urbšys.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-10-15 19:03, atnaujinta 2018-03-16 02:22

STT Panevėžio valdybos pareigūnai, vadovaujami P. Urbšio, prieš metus pradėjo ikiteisminį tyrimą byloje, kurioje dėl korupcijos ir naudojimosi tarnybine padėtimi įtarimai yra pareikšti ir Seimo nariui V. Matuzui. Šios didelės apimties bylos tyrimas dar nėra baigtas, o pavasarį išėjęs į pensiją P. Urbšys nusprendė kandidatuoti į Seimą toje pačioje rinkimų apygardoje kaip ir dar vienai kadencijai parlamente norėjęs likti V. Matuzas.

Didžiausią susidomėjimą panevėžiečiams kėlusi P. Urbšio bei Seimo nario, įtakingo konservatoriaus V. Matuzo rinkimų kova pirmajame ture baigėsi visišku pastarojo fiasko.

P. Urbšys, surinkęs 32,78 proc. visų Vakarinėje rinkimų apygardoje balsavusių rinkėjų balsų, iškopė į antrąjį turą, o V. Matuzas su 5,35 proc. rinkėjų balsų liko septintas. Galimybės patekti į naująjį Seimą jis neturės ir pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąrašą, nes jame yra 35-as.

Didesnį pasitikėjimą panevėžiečiai parodė ir toje pačioje apygardoje savarankiškai savo kandidatūrą iškėlusiam V. Matuzo bendrapartiečiui, Panevėžio miesto merui Vitalijui Satkevičiui. Už pastarąjį balsavus 8,64 procento rinkimuose dalyvavusių rinkėjų, jis liko ketvirtas.

Dar prieš paskelbiant rinkimų rezultatus V. Satkevičius sekmadienio vakare lrytas.lt sakė būsiąs laimingas, jei užims ne žemesnę kaip ketvirta vietą. Būtent ketvirtas jis liko ir 1996 metų rinkimuose į Seimą, kai toje pačioje Vakarinėje apygardoje dalyvavo rinkimuose kaip Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas.

Šįkart V. Satkevičius rinkimuose dalyvavo kaip savo paties kandidatūrą iškėlęs kandidatas. Dėl savo planų varžytis toje pačioje rinkimų apygardoje su bendrapartiečiu V. Matuzu Panevėžio merui teko atlaikyti partijos vadovų spaudimą ir netgi laikinai sustabdyti narystę konservatorių partijoje.

Narystę partijoje yra sustabdęs ir V. Matuzas – po to, kai jam, įtariamam korupcija ir kitais nusikaltimais, pavasarį Seimas Generalinio prokuroro prašymu yra panaikinęs teisinę neliečiamybę.

„Rezultatus vertinu teigiamai. Dalyvaudamas rinkimuose pirmiausia norėjau patikrinti, kas yra tikrasis mūsų partijos Panevėžio skyriaus lyderis (TS-LKD Panevėžio skyriui iki suspenduodamas narystę partijoje vadovavo V. Matuzas – red.). Rinkimai parodė, kad žmonės manimi tiki.“, – pirmadienį lrytas.lt sakė V. Satkevičius.

Antrajame rinkimų ture Vakarinėje apygardoje su P. Urbšiu dėl Seimo nario mandato kausis Darbo partijos narys, Panevėžio valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos direktorius Alfonsas Petrauskas, pirmajame ture surinkęs 12,83 proc. apygardoje balsavusių rinkėjų balsų.

„Panevėžiečiai vienareikšmiškai pasakė „Ne“ politikams ir partijoms, įsivėlusioms į korupcinius skandalus. Tačiau jie turėtų nepamiršti, kad kiekviename miestelyje yra savas Matuzas. Politinė korupcija yra tuomet, kai iš politikos daromas verslas. O Darbo partijai vadovaujantis Viktoras Uspaskichas taip ir daro“, – įsitikinęs P. Urbšys, antrame rinkimų ture stosiantis į kovą su Darbo partijos atstovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business