Ilsėkitės ramybėje iki kitų rinkimų

Velionis šarvojamas spalio 13-ąją. Karstas išnešamas spalio 14-ąją.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Oct 16, 2012, 8:53 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:16 AM

Taip pasijuto Lietuvos liaudies partijos ir Rusų aljanso atstovai, dar turėję vilčių prasimušti į Seimą prisiglausdami prie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA).

Nykštukinių partijų politikams užteko perskaityti paskutinę rinkimų agitacijos dieną pasirodžiusio LLRA kreipimosi į rinkėjus pradžią. Kartu su LLRA atidaryti Seimo duris vylęsi Liaudies partijos ir Rusų aljanso atstovai suprato, kad jų laidotuvės įvyks rytoj.

„Gerbiami tautiečiai!” – pradeda LLRA. Ir tautiečiai neapvilia lenkų politikų viršūnėlės, iš rinkimų sąrašo šešetuko antrosios vietos į 8-ąją išstumdami Rusų aljanso pirmininko pavaduotoją I. Rozovą, o laikinąjį Liaudies partijos vadovą V. Prunskų nuleisdami iš ketvirtosios vietos net į vienuoliktąją.

Tiesa, I. Rozovai chrizantemas turi priminti ir 2008-ųjų Seimo rinkimai, kai ji LLRA sąraše iš trečiosios vietos buvo nureitinguota į penktąją ir taip pat nepateko į parlamentą.

Užkibo Rusų aljanso ir Liaudies partijos vadai ant LLRA sąrašo pradžios kabliuko. Pamiršę, kad LLRA rinkėjų balsus Trakų, Vilniaus, Šalčininkų ir Širvintų rajonuose ne meškerėmis žvejoja, o tinklais traukia.

Nors LLRA deklaravo, jog partija šiuose rinkimuose dalyvauja jau ne tautiniu pagrindu, lenkų rinkėjai atskyrė pelus nuo grūdų. Jie žemyn nustūmė ne LLRA narius.

Tuo metu tautiniu pagrindu į rinkimus ėjęs Nacionalinis susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje” įbrido į tokį politinį jovalą, iš kurio rinkėjai nė nemėgino kandidatų timptelėti.

Juk retas išvardys, kad šį susivienijimą sudaro Lietuvos centro partija, Lietuvos socialdemokratų sąjunga, Tautininkų sąjunga ir Tautos vienybės sąjunga. Tikra teisybė – kur du lietuviai, ten trys partijos. Ir, aišku, visos nevykėlės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.