Niūrų Alytaus ligoninės tunelį praskaidrino piešiniai

Aptarusios įvairias temas, buvo išsirinktos įdomiausios.

Ligoninės tunelį moksleivės dvejus metus puošė animacinių filmų, pasakų herojais, Alytaus miesto vaizdais.<br>Z.Šilinskas.
Ligoninės tunelį moksleivės dvejus metus puošė animacinių filmų, pasakų herojais, Alytaus miesto vaizdais.<br>Z.Šilinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2012-10-22 19:11, atnaujinta 2018-03-15 22:43

Neįprastą dovaną ligoninės darbuotojams, ligoniams ir jų lankytojams per pusantrų metų sukūrė septynios Alovės pagrindinės mokyklos (Alytaus r.) moksleivės su savo dailės mokytoja Rita Kisieliūte - Cincilevičiene.

Dailės būrelio nares po pamokų ir net vasaros bei kitų atostogų metu, mokytoja savo automobiliu veždavosi į Alytų.

Metras po metro gražėjo spalvingais piešiniais puošiama tunelio siena, o praeiviai gyrė dailininkes ir džiaugėsi, kad juo eiti vis smagiau.

„Prieš porą metų kalbėdamasi su ligoninės direktoriumi Artūru Vasiliausku pajuokavau, kad jei kas duotų didelę sieną, papuoštume ją piešiniais.

Direktorius iš karto pažadėjo skirti ne tik sieną, bet visą tunelį ir dažų“, - pasakojo R.Kisieliūtė-Cincilevičienė.

Mokytoja su moksleivėmis nutarė rinktis ne grafičius, o spalvingus, linksmus animacinių filmų ir pasakų herojus, kad ligoninės lankytojams jie suteiktų džiaugsmo ir padėtų jaustis geriau.

Aptarusios įvairias temas, buvo išsirinktos įdomiausios.

Padedamos mokytojos, Gabrielė Balčiūnaitė, Jovita Bogušaitė, Karolina Čaplikaitė, Viktorija Mankevičiūtė, Ingrida Mereškevičiūtė, Gabrielė Petrauskaitė ir Gintarė Zamblauskaitė ant 60 metrų ilgio sienos nupiešė keliolika piešinių.

Vienas piešinys užima po 3-10 metrų.

Pasirinkti balti, drėgnam valymui atsparūs dažai ir įvairių spalvų pigmentai.

„Ligoninėje turi būti švaru. O tunelyje netrūksta ir drėgmės. Pačios pirmiausia išbandėme ir įsitikinome, kad mūsų nuspalvintas sienas drąsiai galima valyti nepakenkiant piešiniams. Jei prireiktų, juos restauruosime.

Taip pat nepamiršime ir ligoninės vadovo pasiūlymo papuošti ir likusią taip pat 60 metrų ilgio tunelio dalį“, - sakė dailės mokytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.