Kauniečiai buvo raginami neparduoti savo balso

Maždaug dvi dešimtys kauniečių vidurdienį susirinko į Vienybęs aikšę

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 23, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:23 PM

Pasak vienos šios akcijos rengėjų Aistės Gedvilienės, protestuoti susirinko būrys draugų, kurie pranešimus apie tai platino internetu. „Akcijos tikslas yra atkreipti dėmesį į tai, kad masiškai buvo perkami balsai. Norime parodyti, kad visuomenė ir ypač jaunimas tam priešinasi“, - aiškino moteris.

Prie protestuojančių jaunuolių prisijungė keli vyresnio amžiaus žmonės ir daugeliui kauniečių pažįstama senbernarė Bitė su šeimininku. „Artėjant antrajam rinkimų etapui žmonės turėtų susimąstyti ir suvokti, kad už 10 litų parduoti Lietuvą yra nesuvokiamas dalykas“, - kalbėjo A. Gedvilienė.

Pasak jos, į Seimą išrinkti žmonės valdys šalį ir kurs jos įstatymus. Jų rankose atsiras dideli svertai, todėl visi gyventojai privalėtų atsakingiau stebėti, kas išrenkamas į parlamentą.

Dalį pietų pertraukos protesto akcijai paaukojo ir Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas, kuris pats nedalyvauja Seimo rinkimuose.

„Aš rinkimuose nedalyvauju, tačiau man ne vis vien, ką Kaunas deleguos į valdžią“, - susirinkusiems kalbėjo A. Kupčinskas.

Politikas apgailestavo, kad balsų pirkimas vyksta dideliu mastu ir tokius rinkimus pavadino demokratijos parodija.

„Mes turbūt matome tik daigelius ir į viešumą patenka pavienės istorijos“, - svarstė A. Kupčinskas.

Kauno mero nuomone, miestuose žmonės yra sąmoningesni ir pilietiškesni, tačiau atokiau nuo didmiesčių tokie dalykai tikrai vyksta.

A. Kupčinskas aktyvius žmones ragino atidavus balsą stebėti rinkimų eigą, fiksuoti pažeidimus ir apie juos pranešti visuomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.