Šimtametė šiaulietė kasdien triauškia saldumynus

Nė dienos be saldumynų. Taip visą šimtmetį nugyveno šiaulietė

Šiaulietė S.Baranauskienė savo 100-ąjį gimtadienį sutiko ligos patale.<br>G.Šiuparys
Šiaulietė S.Baranauskienė savo 100-ąjį gimtadienį sutiko ligos patale.<br>G.Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Oct 25, 2012, 8:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:04 PM

Ilgaamžė puikia sveikata ilgai stebino tiek namiškius, tiek kaimynus. „Mama pirmą kartą rimčiau susirgo ir į medikus kreipėsi sulaukusi tik 90 metų“, - pasakojo moterį prižiūrinti duktė Angelė Bakanienė.

S. Baranauskienė iki pat 80-mečio dirbo Lietuvos silpnaregių ir aklųjų sąjungos Šiaulių įmonėje. Moteris kasdien nuo 5 valandos ryto būdavo darbe, nes jos pareiga buvo pašildyti klijus įmonėje dirbantiems silpnaregiams ir akliesiems.

Moteris pasiligojo ir į ligos patalą atsigulė prieš penkerius metus. Pastaruosius porą metų moteris jau neįstengia ir sėdėti, bet su namiškiais pasikalba ir apie kasdienius darbus, ir apie politiką. „Porą metų dar reikės ištempti“, - per 98-ąjį gimtadienį tikino ligota sukaktuvininkė.

Šiauliuose dvarininkų šeimoje gimusi S.Baranauskienė augo su dviem seserimis ir broliu. Vaikystė buvo sunki, nes dingo 1912 m. į kariuomenę pakviestas tėvas, todėl nuo mažens teko uždarbiauti pas ūkininkus.

Ilgaamžė seniai palaidojo ir brolį, ir seseris. Keturis vaikus pagimdžiusią šiaulietę dabar džiugina vaikaičių būrys - 5 anūkai ir 4 proanūkiai.

„Mama pasižymi išskirtine kantrybe, gera nuotaika. Ji mus, savo vaikus, mokė mezgimo, valgio gaminimo paslapčių ir visą laiką kartojo, kad privalome viskuo dalintis su aplinkiniais“, - pasakojo ilgaamžės duktė.

S.Baranauskienė niekada nesilaikė dietos ir iki šiol nė dienos negali išbūti be saldumynų. Aistra saldumynams garsėja ir netoliese gyvenanti šimtametė Šiaulių garbės pilietė Gražbylė Venclauskaitė, kuri dažnai aplanko prie lovos prikaustytą bendraamžę.

Vakar jubiliejų paminėjusią S.Baranauskienę aplankė būrys sveikintojų iš savivaldybės, „Sodros“. Rožių puokšte, jubiliejine juosta ir 500 litų apdovanota sukaktuvininkė stebėjosi tokiu dėmesiu.

Šiaulių miesto savivaldybė šimtamečius ir vyresnius miestiečius sveikina jau dešimti metai. Dabar Šiauliuose gyvena 17 senolių, kurių dauguma - moterys. 100-ojo jubiliejaus sulaukti pavyko tik 3 vyrams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.