Palangos policijai jau talkina ir vaizdo kameros

Ši paslauga Klaipėdos savivaldybei kainuoja 50 tūkst. litų per metus.

Palangos policijos komisariate penkiolikos vaizdo kamerų fiksuojamus vaizdus stebi vienas policijos budėtojas.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Palangos policijos komisariate penkiolikos vaizdo kamerų fiksuojamus vaizdus stebi vienas policijos budėtojas.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2012-11-12 21:41, atnaujinta 2018-03-15 12:35

Palangoje chuliganus ir kelių erelius prižiūrės ne tik patruliuojantys policininkai. Kurorto gyvenimą stebės ir 15 vaizdo kamerų, įrengtų įvairiose miesto vietose.

Į pažeidimo vietą net nebūtina siųsti patrulių. Pavyzdžiui, kelių eismo pažeidimas gali būti fiksuojamas iš filmuotos medžiagos padarytoje fotonuotraukoje, pagal kurią surašomas administracinis protokolas.

Tokia galimybė kurorto policijai atsirado Palangos savivaldybei su TEO bendrove pasirašius 3 metų sutartį dėl vaizdo stebėjimo sistemos įdiegimo ir duomenų perdavimo paslaugos.

Penkiolikos vaizdo kamerų sumontavimas ir duomenų perdavimas policijai savivaldybei kainuos 250 tūkst. litų.

Vaizdo kameros sumontuotos judriausiose miesto sankryžose ir skveruose. Filmuojamą vaizdą bus galima atsukti atgal bei peržiūrėti ir kelerių parų senumo įvykius.

„Tai mums padės ne tik spręsti kylančius ginčus dėl autoįvykių, bet ir leis sekti nusikaltėlių judėjimą, užfiksuoti jų autotransporto priemonių valstybinius numerius“, - teigė Palangos policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius.

Penkiolikos kamerų transliuojamą vaizdą stebintis policijos komisariato budėtojas gali priartinti ir už 200 metrų nuo kameros esantį automobilį bei užfiksuoti jo numerius.

Kol kas vaizdo kamerų monitorius stebi tik policijos komisariato budėtojas ir jo padėjėjas. Tačiau nuolat sekti įvykius mieste jie neturi galimybių.

Vasaros sezono metu, kai kurorte darbo policijai padaugėja, prie vaizdo kamerų monitorių nuolat budės policijos mokyklos kursantai.

Kitą vasarą Palangos policija ketina persikraustyti į Ganyklų gatvėje rekonstruojamą naują komisariato pastatą. Ten vaizdo kamerų stebėjimui bus įrengta atskira patalpa.

Numatoma, kad joje monitorius ištisą parą stebės neįgalieji, kurie iš karto fiksuos pastebėtus pažeidimus.

Klaipėdos miesto viešose erdvėse yra įrengtos 57 vaizdo kameros, kurių transliacijas tiesiogiai stebi uostamiesčio savivaldybės įdarbinti neįgalūs žmonės.

Iš viso yra įdarbinti 6 neįgalieji, kurie atskiroje kompiuterizuotoje patalpoje miestą stebi šviesiu paros metu ir fiksuoja pažeidimus, o apie pastebėtą nusikalstamą veiką iš karto informuoja policiją.

Ši paslauga Klaipėdos savivaldybei kainuoja 50 tūkst. litų per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.