Kaune policija šiurpo nuo asocialių šeimų gyvenimo

Specifinis tvaikas, akis badantis skurdas bei iš pašalpų gyventi įpratusių visuomenės išlaikytinių pretenzijos. Skurdi realybė, kurioje auga nauja karta – į klystkelius paskui savo tėvus pasukti linkę jų vaikai. Toks vaizdas atsivėrė kartu su policijos pareigūnais ir socialiniais darbuotojais apsilankius socialinės rizikos kategorijai priskiriamose šeimose.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 16, 2012, 4:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:13 AM

„Labas vakaras, vyksta reidas, atvykome patikrinti, kaip gyvenate“, - šiuos žodžius trečiadienio vakarą išgirdo nemažai Kaune gyvenančių, policijos ir socialinių darbuotojų akiratyje atsidūrusių šeimų.

Apie vyksiantį policijos reidą buvo paskelbta iš anksto, tad nenuostabu, kad gyvenimo paribyje atsidūrę žmonės apie numatomus vizitus jau žinojo, jiems ruošėsi. Paradoksalu, tačiau kompiuterių neturintys, apie interneto platybes beveik nenutuokiantys žmonės puikiai žino, kas skelbiama Kauno policijos tinklapyje.

Šio reido tikslas - patikrinti socialinės rizikos kategorijai priskiriamas šeimas, kuriose auga mokyklos piktybiškai nelankantys, klystkeliais pasukti linkę vaikai.

Lrytas.lt žurnalistui kartu su Dainavos policijos komisariato pareigūnėmis ir socialinių paslaugų centro Paramos šeimai tarnybos socialiniais darbuotojomis lankantis probleminėse šeimose akį rėžė ne tik kukli iš pašalpų gyvenančių kauniečių buitis, bet ir jų susitaikymas su valstybės išlaikytinio dalia.

„Mes turime už juos spręsti pačias įvairiausias problemas. Žmonės įsitikinę, kad socialinis darbuotojas yra tarsi jų tarnas, turintis viskas už juos daryti. Patys imtis iniciatyvos ir pradėti tvarkytis savo gyvenimą mūsų „klientai“ ne visada nori“, - sakė Paramos šeimai tarnybos socialinės darbuotojos.

Moterys pasakojo sulaukiančios pačių įvairiausių ir net absurdiškų prašymų, tokių kaip, pavyzdžiui, iš namų išvaryti įgrisusį sugyventinį.

Per reidą Kaune buvo patikrintos 118 šeimos ir surašyti 7 administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Girstupio policijos nuovados pareigūnai viename butų rado girtą motiną, kitame – abu įkaušusius tėvus. Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai viename tikrintų butų vaikų motinos nerado, tačiau aptiko su savo broliu girtaujantį jos sugyventinį, aplinkui mėtėsi tušti alaus buteliai.

Panemunės policijos komisariato pareigūnai rado tris girtas motinas, šalia kurių buvo jų vaikai. Taip pat nustatytos dvi paauglės, kurios piktybiškai nelanko mokyklos, po kelias paras negrįžta į namus, o viena jų – įklimpusi į narkomanijos liūną.

Per reidą neapsieita ir be incidentų. Policijos pareigūnams lankantis kriminaliniu kontingentu garsėjančiame Vilijampolės rajone gyvenančios I. B. šeimoje, ši rasta mieganti. Pabudusi moteris supyko, pradėjo plūstis necenzūriniais žodžiais ir liepė nešdintis iš namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.