Lietuvos žydai meldėsi už Izraelį ir giedojo „Tautišką giesmę“ (papildyta)

Trečiadienio vakarą Lietuvos žydų bendruomenė išreiškė paramą Izraelio valstybei. „Išreikšdami savo solidarumą Izraelio valstybei mes siekiame atkreipti visuomenės dėmesį. Terorizmas ir smurtas negali būti toleruojamas. Su juo turi būti kovojama. Izraelis turi teisę gintis“, - portalui lrytas.lt sakė Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko pavaduotoja Faina Kukliansky.

Lietuvos žydai išreiškė paramą Izraeliui.<br>J. Stacevičius
Lietuvos žydai išreiškė paramą Izraeliui.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 21, 2012, 8:33 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:49 AM

Į specialų renginį bendruomenės būstinėje Vilniais centre susirinko apie 100 žmonių. Į juos kreipdamasi bendruomenės pirmininko pavaduotoja F. Kukliansky sakė, kad kiekvienam žydui Izraelis yra „šventa žemė“ ir „kaip oras be kurio nė vienas pasaulio žydas neįsivaizduoja ateities“.

„Lietuvos žydų bendruomenė palaiko Izraelį, jo teisę būti laisva nepriklausoma demokratine valstybe, palaiko teisę į teisėtą gynybą ir taikų gyvenimą“, - sakė F .Kukliansky, kalbėdama prie Lietuvos ir Izraelio valstybinių vėliavų.

„Gazos ruožtas yra stiprinamas kaip karinė bazė puolant Izraelį“, - sakė ji.

Per renginį buvo sugiedoti Lietuvos ir Izraelio himnai, tylos minute ir malda pagerbti žuvusieji per susirėmimus.

Konfliktas tarp Izraelio ir Gazos Ruožo neblėsta. Iš Gazos Ruožo į Izraelio miestus nuolat leidžiamos kovinės raketos. Kruvini susirėmimai prasidėjo lapkričio 14 dieną, kai buvo nukautas vienas aukščiausių „Hamas“ karinių lyderių.

„Negalime likti abejingi, kai žudomi nekalti žmonės. Raginame visus geros valios žmones paremti kovą su terorizmu šiandien, nes rytoj gali būti per vėlu. Istorija parodė, kad išpuoliai, prasidėję prieš Izraelį, tęsiasi ir už jo ribų. Taigi kova su terorizmu yra ne tik Izraelio valstybės, tai visų civilizuotų šalių, kiekvieno pasaulio piliečio, visų mūsų pareiga“, - pranešime spaudai savo poziciją išsakė Lietuvos žydų bendruomenė.

F. Kukliansky sakė, kad planuojama rinkti finansinę paramą nukentėjusiems žmonėms: „Net jei ta parama būtų nedidelė, tačiau norime bent kažkiek prisidėti prie pagalbos Izraeliui.“

Solidarumą Izraeliui išreiškė beveik visos Europos žydų bendruomenės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.