P. Gražulis: „Visiems duosiu velnių!“

Valdančiosios koalicijos Seimo etikos ir procedūrų komisijos nariu pasiūlytas „tvarkietis“ Petras Gražulis nusiteikęs iš pagrindų sukrėsti Seimo narių poelgių moralumą ir teisėtumą prižiūrinčios komisijos darbą. Jo programa trumpa: komisijoje – nė vieno konservatoriaus, o juo labiau - homoseksualo.

P. Gražulis nusiteikęs ryžtingai.<br>R. Neverbickas
P. Gražulis nusiteikęs ryžtingai.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 22, 2012, 5:21 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:15 AM

Jo kolega Julius Veselka ir kiti Seimo nariai, nevengiantys mestelėti vieną kitą rusišką keiksmažodį ar kumščiu patrankyti į stalą, daugiau nebus svarstomi ir barami. Su sąlyga - keikiamasi ir trankomasi bus Lietuvos labui. Ekscentriškumu pagarsėjęs P. Gražulis, jeigu bus patvirtintas komisijos nariu, sulauks keršto valandos: konservatoriams bus nesaldu.

„Jeigu Seimas patvirtins mano kandidatūrą į Etikos ir procedūrų komisiją, visiems būsiu teisingas, visiems duosiu velnių!“ – portalui lrytas.lt ketvirtadienį sakė Seimo narys. Atrodo, ne kartą Etikos ir procedūrų komisijoje svarstytas (dažniausiai už diskusijas dėl homoseksualų) Seimo narys gali sulaukti savo valandos.

P. Gražulis guodėsi, kad konservatoriai ir jų sąjungininkai nuolat jį skundė už tiesius pasisakymus prieš „visokius pederastus“, patys konservatoriai esą prisivirė daugiau košės. Bet, apgailestavo P. Gražulis, jie tarsi turėjo neliečiamybę.

„Aš pasiskundžiau komisijai, kai konservatorė Agnė Bilotaitė mano vardu pasirašė ir išsiuntė Antikorupcijos komisijos darbo grupės dokumentus. Ir nieko, nuo jos - kaip vanduo nuo žąsies, nesvarstė, nebaudė“, – piktinosi naujasis Etikos ir procedūrų komisijos narys.

P. Gražulio įsitikinimu, konservatoriai neturi moralinės teisės dalyvauti EPK veikloje.

Apskritai, jei būtų P. Gražulio valia, keli buvusios valdančiosios daugumos parlamentarai turėtų netekti Seimo nario mandato, o kai kurie ir sėsti už grotų.

„Egidijus Vareikis už gautas pajamas, nesusijusias su Seimo nario darbu, turėtų netekti mandato. Ir Mantas Adomėnas už tą patį ir už paskolą – jis turėtų sėsti už grotų. Seniai kalėjimo sienos verkia, ilgisi Roko Žilinsko. Jis ir būtų sėdėjęs, jei po apsistumdymo su policija nebūtų nubėgęs pas valdančiuosius“, – rūstavo P. Gražulis, kartu su Kazimieru Uoka nubaustas pinigine bauda už viešosios tvarkos pažeidimą gėjų eitynėse

Tačiau griežtasis P. Gražulis sušvelnėjo paklausus, ar baus už tiesmukumu pagarsėjusį Julių Veselką. Prieš kelis mėnesius Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje J. Veselka išplūdo ūkio ministro pavaduotoją.

„Nors mes su J. Veselka skirtingose partijose, širdimi jis man artimas. Mes sutariame daugeliu klausimų – dėl tradicinės šeimos, dėl socialinių dalykų. Jeigu kuris nors Seimo narys nusikeiks netyčia, trinktelės į stalą vardan tos Lietuvos, siūlysiu nebausti. Man patinka tiesūs žmonės, pats toks esu“, – portalui lrytas.lt kalbėjo P. Gražulis.

Svarstant P. Gražulio kandidatūrą į EPK narius konservatoriai ir liberalai baisėjosi, kad į komisiją siūlomas toks skandalingas asmuo. Kol kas balsavimas dėl EPK sudėties tvirtinimo atidėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.