A. Butkevičius žada riboti atsiskaitymus grynaisiais nuo 5 tūkst. litų

Premjeras Algirdas Butkevičius siūlo riboti atsiskaitymus grynaisiais pinigais nuo 5 tūkst. litų sumos. Tokiu būdu siekiama efektyviau kovoti su korupcija ir šešėline ekonomika.

Pasak A. Butkevičiaus, atsiskaitymų grynaisiais ribojimas turėtų būti taikomas ir fiziniams, ir juridiniams asmenims.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Pasak A. Butkevičiaus, atsiskaitymų grynaisiais ribojimas turėtų būti taikomas ir fiziniams, ir juridiniams asmenims.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2012, 2:20 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:02 AM

„Tai yra viena iš priemonių, kaip mažinti korupciją ir kovoti su šešėline ekonomika. Tikriausiai ir patys pastebite, kad kai kuriose Lietuvos vietovėse yra statomos pilaitės, bet deklaruojama, kad yra bedarbiai, deklaruojama, kad pajamos yra labai mažos ir privaloma jiems mokėti įvairiausias išmokas iš valstybės biudžeto arba savivaldybių biudžetų. Taip pat, aš manau, yra neteisinga, kada didelėmis sumomis atsiskaitoma už prekes ar tam tikras paslaugas“, - pirmadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Jo nuomone, atsiskaitymų grynais ribojimas garantuotų žmonėms saugumą ir ramybę, nes būtų „nesinešiojama didelių pinigų sumų portfeliuose ar kišenėse“.

A. Butkevičiaus nuomone, atsiskaitymų grynaisiais ribojimas turėtų būti taikomas ir fiziniams, ir juridiniams asmenims. Jo teigimu, dėl sumos būtų galima diskutuoti, tačiau asmenine jo nuomone, grynais galima būtų leisti atsiskaityti iki 5 tūkst. litų. „Mano pasiūlymas yra, kad visi sandoriai per 5 tūkst. litų turi būti skaidrūs, apskaitomi ir kontroliuojami“, - sakė A. Butkevičius.

Paskirtasis Premjeras taip pat sako, kad valdančioji koalicija diskutuoja ir dėl akcizinių prekių - alkoholio ir tabako - kontrolės. „Tikriausiai įvyks pokyčiai banderolių gamybos kontrolėje. Netgi gali būti įvedamas dar vienas ženklas, kuris plika akimi yra nematomas, bet visa tai bus galima pamatyti tų institucijų darbuotojams, kurie tai kontroliuoja. O eiliniam žmogui atėjus į prekybos centrą bus tam tikros priemonės, kur tą daiktą galės pasitikrinti, ar jis atitinka naujus keliamus reikalavimus. Tai bus banderolėse, aišku, čia kol kas tam tikri planai“, - žurnalistams aiškino paskirtasis Premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.