J. Veselką Seimas pagerbė tylos minute, laidotuvės - Siesikų kapinėse

Antradienį Seimas posėdyje pagerbė anapilin iškeliavusio Seimo nario Juliaus Veselkos atminimą. Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, kviesdamas tylos minute pagerbti kolegos šviesų atminimą, apgailestavo, kad netekome ilgamečio kolegos, nepaprastai kompetentingo, darbštaus ir atsakingo politiko profesionalo.

Seime padėta J. Veselkos nuotrauka ir uždegta žvakė.<br>R. Danisevičius
Seime padėta J. Veselkos nuotrauka ir uždegta žvakė.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2012, 2:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:12 AM

„Vakar netekome mūsų kolegos, Lietuvos Respublikos Seimo nario, ilgamečio Ekonomikos komiteto nario Juliaus Veselkos. Savo ir visų Jūsų vardu dar vakar pareiškiau nuoširdžią užuojautą Velionio šeimai ir artimiesiems, ir visiems, kam šio žmogaus išėjimas itin skaudus“, – Seimo posėdyje sakė parlamento vadovas.

Julius Veselka pašarvotas laidotuvių namuose „Nutrūkusi styga“ (Ąžuolyno g. 10, Vilnius).

Atsisveikinimas su velioniu – lapkričio 27 d. 16–22 val., lapkričio 28 d. 9–22 val., lapkričio 29 d. nuo 9 val.

Laidotuvių ceremonija – lapkričio 29 d.

Laidotuvių procesija 11 val. išvyks į Siesikus (Ukmergės r.). 12 val. 30 min.

Siesikų Šv. Apaštalo Baltramiejaus bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios už mirusį parlamentarą. Karstas išnešamas 13 val. 30 min. Velionis bus palaidotas Siesikų kapinėse.

Anot Seimo pirmininko, Julius Veselka buvo vienas geriausių Lietuvos ekonomistų, ekonomikos mokslų daktaras, aktyvus Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veiklos dalyvis, Sąjūdžio steigiamojo suvažiavimo metu išrinktas Sąjūdžio Seimo nariu, buvęs ekonomikos ministras V ir VI Vyriausybėje.

„Seimo kolegos Julių Veselką pažinojo kaip itin kūrybingą, turiningos ir aktyvios veiklos politiką, teigusį, kad analizuojant visuomeninius santykius negalima pasiduoti masinei euforijai arba masiniam nihilizmui, nes kiekviena visuomenės gyvenimo akimirka glaudžiai perpina piktą ir gerą, naują ir seną, kūrėjus ir griovėjus.

Kiekvieną būties akimirką ir reikia analizuoti toliu principu – perimti tai, kas gera, ir kuriant naują. Ši gyvenimiškos patirties principą pagrindė Jo karjeros patirtis – tiek gamybinė, tiek mokslinė, tiek politinė, tiek visuomeninė, tiek žmogiškoji.

Jam visada buvo svarbus žmogus, kad ir kaip kitaip mąstantis, kaip Velionis ir rašė savo knygoje „Kaip sukurti saugią ir pasiturinčią Lietuvą“: „svarbiausia harmoningos visuomenės kūrimo sąlyga laikau žmogaus prioritetą, o ne valstybę, kariuomenę, kapitalą ar jų investicijas“, – kalbėjo V. Gedvilas.

Pasak Seimo vadovo, savo pasišventimu ir darbu J. Veselka pelnė didžiulį Lietuvos žmonių pasitikėjimą, kurie net penkis kartus išrinko jį Seimo nariu.

„Tikiu, kad jo darbai ir šviesus atminimas visuomet išliks mūsų ir visų Jį pažinojusių širdyse ir mintyse“, – linkėdami stiprybės Velionio šeimai ir artimiesiems sakė Seimo Pirmininkas V. Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.