Porą pasiūlymų į kultūros ministro postą turi ir A. Mamontovas

Atlikėjas Andrius Mamontovas seka politinę situaciją Lietuvoje. Muzikantui, kaip ir daugeliui Lietuvos kultūros žmonių, rūpi, kas vadovaus Kultūros ministerijai. Kol Darbo partija siūlo vieną po kito kandidatus į Vyriausybę, o būsimasis premjeras Algirdas Butkevičius juos atmeta, situacija valdžioje primena žaidimą.

Atlikėjas A. Mamontovas tikina, kad geras jo draugas G. Drukteinis nėra pats geriausias variantas į ministro postą.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Atlikėjas A. Mamontovas tikina, kad geras jo draugas G. Drukteinis nėra pats geriausias variantas į ministro postą.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2012, 12:42 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:39 AM

Trečiadienio Darbo partijos korta tapo rašytojas, žurnalistas ir televizijos šokių projekto teisėjas Giedrius Drukteinis.

A. Butkevičius pabrėžia, kad G. Drukteinio kandidatūra vadovauti Kultūros ministerijai nėra oficialiai pateikta prezidentei Daliai Grybauskaitei. Socialdemokratų lyderis A. Butkevičius nepritaria žurnalisto kandidatūrai.

Savo ruožtu atlikėjas A. Mamontovas tikina, kad geras jo draugas G. Drukteinis nėra pats geriausias variantas į šį postą.

„Nesuprantu, kodėl sukaupę didelę patirtį ir gebėjimus dirbti turintys žmonės lieka be galimybės atverti savo turimas savybes mūsų visų naudai?“, - savo paskyroje socialiniame tinkle klausia garsus dainininkas.

Į kultūros ministrus A. Mamontovas rekomenduoja du kandidatus, kurie, jo manymu, yra puikūs: „Juozas Budraitis. Visų gerbiamas, nusipelnęs Lietuvos menininkas, dirbęs kultūros atašė Maskvoje, kur paliko tik gerus atsiliepimus. Kiek tenka bendrauti su įvairiausių sričių kultūros žmonėmis, visi apie jo darbą Lietuvos ambasadoje Rusijoje yra pačios geriausios nuomonės“, - tikina A. Mamontovas.

Kitas jo siūlomas kandidatas yra Lijana Ruokytė: „Tris kandencijas buvusi Lietuvos kultūros atašė Skandinavijos šalyse. Labai aktyvi, energinga, šiuolaikiška. Kaip ir gerbiamas Juozas Budraitis, turi didelį autoritetą tarp kultūros žmonių“.

Anot A. Mamontovo, abu žmonės yra eruditai, žino žaidimo taisykles, yra jau dirbę administracinį darbą kultūros srityje (organizavę įvairiausių Lietuvos kultūros sričių pristatymus užsienyje) ir kas svarbiausia - sąžiningi.

„Abu laisvai kalba keliomis užsienio kalbomis. Tereikia pasirinkti: ar jaunystė ir energija, ar patirtis ir solidumas, priklausomai nuo to, kurios savybės šiuo metu yra reikalingiausios mūsų kultūros politikai.

Kiek galima pjauti grybą su nemotyvuotais ir keistais kandidatų pasirinkimais mūsų valstybėje? Galbūt jau užtenka eksperimentų?“, - retoriškai klausia muzikantas.

Vasarą siuntė žinutę D. Grybauskaitei

A. Mamontovas retai slepia savo požiūrį į politikos reiškinius. Liepos mėnesį festivalyje „Tamsta muzika” atlikėjas pasiuntė žinutę prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Tada albumo „Elektroninis Dievas” dainas ir senus hitus grojęs Andrius kiek pakoregavo kūrinio „Atsibusk” tekstą.

Rolando Pakso skandalo metu A. Mamontovas šį kūrinį skyrė šiam tuo metu prezidento poste sėdėjusiam politikui, ragindamas jį atsipeikėti „iš svetimo sapno” ir suprasti, kad jam ant kaklo kabo akmuo.

Šįkart dainos tekste atsirado dabartinės Lietuvos prezidentės pavardė.

„Ei, Grybauskaite, ką tu planuoji, ar tu mus myli, ar ignoruoji? Mes juk tau davėm žirgą ir kardą, tik prisimink savąjį vardą”, – žinią prezidentei pasiuntė Andrius ir iškart sulaukė garsių plojimų.

„Tiesiog jaučiau, kad šiandien laikas tai pasakyti”, – detaliau šio poelgio nekomentavo A.Mamontovas.

Kai festivalio išvakarėse Vilniaus meras Artūras Zuokas pasiūlė ieškoti D. Grybauskaitės varžovo per būsimuosius prezidento rinkimuos, A. Mamontovas įsitraukė į diskusiją ir pasiūlė kandidatuoti į jos nemalonę patekusiam buvusiam užsienio reikalų ministrui Vygaudui Ušackui.

„Kiek turime tokių kaip jis – vieną, du? Jis turi puikių diplomato sugebėjimų”, – savo nuomonę tada komentavo dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.