Liberalcentristai šiaudo griebsis Seimo rinkimuose Zarasuose

Seimo rinkimus pralaimėjusi Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) bandys atsigriebti per kovą vyksiančius pakartotinius rinkimus Zarasų-Visagino apygardoje ir į parlamentą išvesti partijos pirmininką Algį Čapliką.

Liberalcentristai bandys gelbėti partiją pakartotiniuose rinkimuose į Seimą išvesdami savo pirmininką Algį Čapliką<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Liberalcentristai bandys gelbėti partiją pakartotiniuose rinkimuose į Seimą išvesdami savo pirmininką Algį Čapliką<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 14, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:27 PM

Tai portalui lrytas.lt patvirtino partijos vicepirmininkė, Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė. Politikė mano, kad A. Čapliko grįžimas į parlamentą sustiprintų LiCS galimybes išlikti politinėje arenoje.

D. Štraupaitė, kandidatuodama šioje apygardoje, vos nepateko į Seimą 2008 m. rinkimuose, kai dviejų šimtų balsų skirtumu antrajame ture pralaimėjo „tvarkiečiui“ Algimantui Dumbravai. Praėjusiais metais vykusiuose rinkimuose D. Štraupaitei sekėsi prasčiau – ji į antrąjį turą nepateko.

„Žmonės būtų mane išrinkę, tačiau daug kas nebalsavo, nes nenorėjo paleisti į Seimą. Žmonės norėjo, kad likčiau mere visą kadenciją, todėl pastaruosiuose rinkimuose rezultatai buvo prastesni. Todėl pakartotiniuose rinkimuose nedalyvausiu ir kelią į Seimą užleisiu partijos pirmininkui A. Čaplikui“, - užtikrintai kalbėjo Visagino merė.

Per rinkimų kampaniją ji partijos pirmininkui, kuris neturi nieko bendro nei su Visaginu, nei su Zarasais, žadėjo padėti.

„Jei jis dirbs, bendraus su žmonėmis, jis gali nugalėti. Mūsų partija turi labai didelį pliusą, nes bene aktyviausiai pasisako už naujos atominės elektrinės statybas. O šio krašto žmonėms tai labai aktualu“, - įsitikinusi D. Štraupaitė.

Visagine yra daugiau gyventojų nei Zarasų rajone, todėl šio miesto balsai būtų lemiantys.

Ji mano, kad A. Čaplikas privalo dalyvauti pakartotiniuose rinkimuose ir patekti į Seimą. Taip būtų bandoma išgelbėti partiją. Esą tokios pozicijos laikosi nemažai liberalcentristų.

Pats A. Čaplikas portalui lrytas.lt tvirtino dar nesąs tikras, ar kandidatuos Zarasų-Visagino apygardoje. Tai dar svarstys partijos valdyba.

Rinkimų rezultatai Zarasų-Visagino apygardoje praėjusių metų rudenį buvo anuliuoti dėl balsų pirkimo skandalo. Balsų pirkimu kaltintas Darbo partijos kandidatas Rimvydas Podolskis.

Jis ir vėl dalyvaus pakartotiniuose rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas. Gali būti, kad jį Darbo partija rems nekeldama kito kandidato.

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ rinkimuose vėl atstovaus Algimantas Dumbrava, pernai gavęs daugiausia rinkėjų balsų. Socialdemokratų partija kelia Nikolajaus Gusevo kandidatūrą, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Gintarį Pitrėną. Kitų didžiųjų partijų kandidatai dar nėra žinomi.

Pakartotiniai rinkimai kovą taip pat vyks Biržų-Kupiškio ir Ukmergės apygardose. Pirmojoje rinkimų rezultatai buvo anuliuoti dėl įstatymo pažeidimų, o Ukmergėje Seimo narys bus renkamas vietoje mirusio Juliaus Veselkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance