Lietuvos ambasados svečiai Vašingtone išgirdo apie projektą „Šiaurės Jeruzalė“

Lietuvos ambasadoje Vašingtone sausio 14 dieną JAV Kongreso, federalinės valdžios institucijų, žydų organizacijų ir lietuvių bendruomenės atstovams pristatytas viešosios įstaigos „Šiaurės Jeruzalė“ 2011 metais pradėtas projektas, kuriuo siekiama litvakų kultūrinį paveldą perkelti į virtualų muziejų.

A. Zabulis projektą pristatė ne tik Vašingtone, bet ir Niujorke bei Filadelfijoje.<br>URM nuotrauka
A. Zabulis projektą pristatė ne tik Vašingtone, bet ir Niujorke bei Filadelfijoje.<br>URM nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-15 15:55, atnaujinta 2018-03-13 19:43

Pasak ambasados įgaliotojo ministro Rolando Kačinsko, projektas pratęsia ir papildo Lietuvos vyriausybės pastangas siekiant istorinio teisingumo ir vykdant šviečiamąją funkciją.

„Istorinei atminčiai išsaugoti ir moralinei atsakomybei įprasminti būtinas visų Lietuvos visuomenės grupių indėlis“, – renginyje sakė diplomatas.

Projektą ambasadoje pristatęs viešosios įstaigos tarybos pirmininkas Antanas Zabulis priminė, kad XVIII a. Vilnius „Šiaurės Jeruzale“ buvo pramintas dėl savo svarbos pasaulio žydų kultūrai. Tad šiuo interneto projektu siekiama sugražinti dalį buvusio Vilniaus daugiakultūriškumo ir surinkti po pasaulį išbarstytą jo kultūros paveldą.

A. Zabulis projektą pristatė ne tik Vašingtone, bet ir Niujorke bei Filadelfijoje, kur susitiko su žydų studijų instituto YIVO, kultūros įstaigų ir Amerikos žydų kongreso atstovais, davė interviu JAV žydų žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.