Nauji automobiliai policijos pareigūnams padės sutaupyti

Šiaulių apskrities policija pradėjo naudotis neseniai gautais naujais tarnybiniais automobiliais.

Šiaulių AVPK viršininko pavaduotojas V. Urbonavičius sakė, kad septyniolika gautų automobilių pakeis 30 anksčiau naudotų mašinų.<br>R. Vitkus
Šiaulių AVPK viršininko pavaduotojas V. Urbonavičius sakė, kad septyniolika gautų automobilių pakeis 30 anksčiau naudotų mašinų.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 16, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:20 PM

Iš Policijos departamento Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui skirta 17 naujų automobilių: šeši „Nissan NV200“, kuriais naudosis patruliai ir kelių policininkai ir vienuolika „Renault Laguna“ bei „Renault Fluence“ automobilių, kurie atiteks kriminalistams.

„Gavus naujų automobilių jau atsisakyta 14 senų automobilių. Dar dešimt senų automobilių bus nurašyti artimiausiu metu. Dažniau ir efektyviau naudojant naujuosius 17 automobilių jie pakeis apie 30 senųjų mūsų automobilių“, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius.

Kai kurie Šiaulių policijos pareigūnų naudoti tarnybiniai „Audi“ bei „Volkswagen“ markės automobiliai buvo pagaminti 1990-92 metais, taigi jie buvo spėję nusidėvėti tiek fiziškai, tiek morališkai.

Atsisakius šių senienų Šiaulių apskrities vyriausiame policijos komisariate dar bus naudojami keli 1998-2000 metais pagaminti automobiliai, o likusių tarnybinių transporto priemonių amžius jau sieks iki dešimties metų.

Šiuo metu Šiaulių apskrities policijos komisariatuose yra 189 tarnybiniai automobiliai. Senus automobilius pakeitus naujais, V. Urbonavičiaus nuomone, policijos reikmėms pakaktų ir pusantro šimto automobilių.

Visi 17 neseniai Šiaulių apskrities policijos komisariatus pasiekę automobiliai yra varomi ekonomiškais, bet dinamiškais dyzeliniais varikliais.

Kriminalistams atitekusiuose „Renaut“ markės automobiliuose jokios papildomos įrangos nėra, o patruliams bei kelių policijos pareigūnams skirtuose „Nissan NV 200“ sumontuota tai, ko reikia gali prireikti keliuose ar mieste budintiems pareigūnams: kompiuteris, vaizdo ir garso įrašymo technika, navigacija, kurios pagalba bus galima kontroliuoti pačių automobilių judėjimą bei dislokaciją.

Vienatūrių „Nissan NV 200“ gale yra įrengta nuo salono atskirta patalpa, kurioje galima vežti ir kelis sulaikytus asmenis.

Šalies policijos komisariatams perduotus naujus automobilius Policijos departamentas nuomojasi iš jų tiekėjų. Nuomos sutartis sudaryta trejiems metams. Pasibaigus šiam terminui bus sprendžiama, ar automobilius grąžinti juos pateikusioms bendrovėms, ar išpirkti už likutinę vertę.

Pora pastarųjų dienų su naujaisiais „Nissan NV 200“ patruliavę Šiaulių policijos pareigūnai šiais automobiliais liko patenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.