Potvynio vandenų įkalinta šeima džiaugiasi galimybe pabūti kartu

Šiemet potvynis Šilutės rajoną užklupo viduržiemį. Praėjusios savaitės viduryje Pakalnės upė pradėjo rodyti savo galybę. Ledinis vanduo įkalino Rusnės salos gyventojus. „Buvo likę vos 10 cm, ir vanduo būtų pradėjęs bėgti į namus“, - pasakojo Rusnės saloje gyvenantis vietos politikas Raimondas Plikšnys. Jo šeima buvo tapusi potvynio įkaite. Apie tai rašo Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybės laikraštis „Šilokarčema“.

Pakalnės upė visiškai užtvindė Plikšnių sodybos kiemą.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Pakalnės upė visiškai užtvindė Plikšnių sodybos kiemą.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 9:57 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:29 PM

Šiuo metu Kuršių marios yra „užsidariusios“ ir nepriima atitekančio vandens, todėl ledai užsigrūdo Pakalnėje. Skirvytė taip pat „užsidariusi“, todėl visi tie ledai, kurie tekėjo į Atmatą, pradėjo tekėti į Pakalnę. Dėl to vandens lygis pakilo ne tik ant užlieto kelio, bet ir ties upėmis.  

Ketvirtadienį Pakalnės upė visiškai užtvindė Plikšnių sodybos kiemą. „Negalėjome nei ledu pereiti, nei vandeniu perplaukti“, - pasakojo sodybos šeimininkas.

Vanduo link sodybos artinosi maždaug savaitę. „Ketvirtadienį trūko tik 10 centimetrų, kad vanduo pradėtų bėgti į namus. Tačiau nieko baisaus nebūtų atsitikę, juk turime antrą namo aukštą“, - optimistiškai sakė R. Plikšnys.

Stichijai šeima buvo pasiruošusi iš anksto: prisipirkę guminių batų, malkas aukštai sukėlę, namai taip pat yra maksimaliai pakelti. Šeima susirinko visus daiktus, esančius lauke, kuriuos gali nuplauti potvynio vanduo. Savo šunis taip pat parsivedė namo, nes ir šie nebeturi sausos vietos. Automobilį pastatė arčiau kelio.

„Mes dėl potvynio labai nesijaudiname. Gyvenimas dėl potvynio nesustojo vietoje. Dabar atsirado galimybė pasidaryti tuos darbus, kurių anksčiau nepasidarydavai“, - sakė sodybos šeimininkas R. Plikšnys.

Vienintelis nepatogumas - užlietos kanalizacijos ir vandentiekio sistemos. O visa kita nė vienam šeimos nariui netrukdo. „Kol yra elektra, viskas gerai. Ir toliau darome kasdienius savo darbus“, - paaiškino Rusnės gyventojas.

Sodybos šeimininkas įžvelgė ir gerąją šios situacijos pusę - dabar visa šeima gali daugiau laiko praleisti kartu. „Kaip smagu dabar žinant, kad joks svetimas čia neužklys“, - juokavo R. Plikšnys. Jis su žmona Daiva augina keturis vaikus. Jauniausiam – vos dvi savaitės. Beje, tai antrasis 2013 metais gimęs kūdikis Šilutės ligoninėje.

Plikšnių vaikai kol kas į mokyklą nevažiuoja. „Pakentės pora dienų, o vėliau žiūrėsime - arba vesime vandeniu iki tilto, kur paims mokyklinis autobusiukas, arba užšals ir jokių problemų nebeliks“, - paaiškino Rusnės gyventojas.

Plikšnys pasakojo, kad per 11 gyvenimo metų saloje jis yra matęs ir dar baisesnių potvynių. Buvo ir taip, kad pakilęs vanduo veržėsi ir į namus. „Čia ir žmonės labai draugiški, dažnai mums skambina, klausia, ar nereikia ko atvežti. Netgi sulaukėme kvietimo, kol vanduo atslūgs, apsigyventi Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės namuose“, - bendruomene džiaugėsi politikas R. Plikšnys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.