„Tautos aikštėje“: ar glaudesni santykiai su Rusija keltų grėsmę Lietuvai?

Kaip toliau klostysis Lietuvos ir Rusijos santykiai, kuriuose nestinga įtampos? Naujoji valdžia žada juos gerinti „visomis kryptimis”, o opozicija jų dalijamus interviu vadina „nacionalinių interesų išdavyste“.

Kokia Maskvos įtaka Lietuvos gyvenimui?<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Kokia Maskvos įtaka Lietuvos gyvenimui?<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:51 PM

Galbūt grėsmės kyla tik tada, kai jas susikuriame patys? Gal būtent dėl glaudesnių santykių stygiaus ir kyla grėsmės? O galbūt Kremliaus skleidžiama propaganda pavojingai didina Rusijos politinę įtaką Lietuvai? Ir ar galima atskirti politinius santykius nuo ekonominių ar kultūrinių?

LRT televizijos nacionalinių debatų laida „Tautos aikštė“ klausia:

Ar glaudesni santykiai su Rusija keltų grėsmę Lietuvai?

Debatų dalyviai atsako:

Anatolijus Ivanovas, laikraščio „Litovskij kurjer“ redaktorius: „Ne, nes Rusija jau seniai išmetė Lietuvą iš savo geopolitinių interesų sferos“.

Rasa Juknevičienė, TS-LKD pirmininko pavaduotoja: „Taip, jei jie būtų glaudinami, atsisakant energetinės nepriklausomybės bei mūsų strateginės partnerystės su JAV sąskaita“.

Gediminas Kirkilas, Seimo pirmininko pavaduotojas: „Ne, nes santykiai su Rusija yra neišvengiami dėl mūsų geopolitinės padėties“.

Nerijus Maliukevičius, politologas: „Taip, jei glaudesni santykiai įgautų energetinę, kultūrinę ar net politinę buvusios sovietinės erdvės reintegracijos formą.“

Jonas Ohman, Lietuvoje gyvenantis švedų publicistas: „Taip, turint omeny Lietuvos praeitį ir žinant, kad Rusija kaprizinga šalis“.

Artūras Paulauskas, Darbo partijos pirmininko pavaduotojas: „Ne, jei mes laikysimės savo principų“.

Tokiomis frazėmis prasidės „Tautos aikštė“, o informacinis nacionalinių debatų partneris – portalas lrytas.lt siūlo savo skaitytojams nuspręsti, kuri debatų dalyvio frazė skamba įtikinamiausiai. Balsuokite dešinėje pusėje esančioje apklausoje ir jūsų balsai lems, kokia tvarka prasidės debatai.

Diskutuokite ir komentaruose pateikite savo klausimus debatų dalyviams, kurie gali nuskambėti ir tiesioginiame televizijos eteryje. Nurodykite, kuriam konkrečiam debatų dalyviui adresuojate savo klausimą.

Nacionalinių debatų laida „Tautos aikštė“ – tiesiogiai per LRT televiziją, ketvirtadienį, 21 val. 15 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.