Tvarką Vilniuje prižiūrės ir pasaulio galiūnas Ž. Savickas

Kultūringu elgesiu mieste nuo šiol rūpinsis Lietuvos ir pasaulio žmogus, 37 metų galiūnas, miesto tarybos narys Žydrūnas Savickas. Jis vadovaus tarybos narių grupei „Už kultūringą Vilnių”.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė („Sostinė”)

Jan 20, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 3:59 PM

Viena Vilniaus miesto tarybos narė prasitarė, kad grupės „Už kultūringą Vilnių” vadovu Ž. Savickas buvo pasiūlytas specialiai, kad tie, kurie mieste kelia netvarką, jo bijotų.

Tai išgirdęs Ž. Savickas tik nusijuokė: „Jei žmonės mano, kad reikia ką nors gąsdinti ir aš tuo užsiimsiu, tai labai apsirinka.”

Vasario pradžioje darbo grupė rinksis į pirmąjį posėdį, tuomet ir bus įvardyti pagrindiniai veiklos tikslai bei priemonės.

– Senamiestyje gyvenantys vilniečiai dažnai skundžiasi dėl iš restoranų sklindančio triukšmo, dėl įkaušusių jų lankytojų. Kas turėtų išsikelti: gyventojai ar užeigos? – pasiteiravo „Sostinė” Ž. Savicko.

– Žinau, kad yra ir tokių pasilinksminimo įstaigų, kurios su aplinkiniais gyventojais jau seniai kovoja.

Tačiau, mano galva, būtų geriau tuos karo kirvius užkasti ir ieškoti taikių problemų sprendimo būdų.

Ne be priekaištų dirba ir savivaldybės valdininkai. Būna taip, kad iš vienų kavinių licencijos atimamos už mažmožius, o kitos nebaudžiamos, nors jų veikla nuolat kelia problemų. Matyt, pastarąsias savivaldybėje kažkas, liaudiškai tariant, dengia.

Visai neseniai buvo uždaryta viena girdykla, tačiau jos savininkai dar prieš uždarymą įregistravo naują įmonę tuo pačiu adresu ir dirba toliau.

Vadinasi, tas uždarymas buvo tik simbolinis. Todėl neseniai miesto taryboje buvo nuspręsta, kad licencijos kavinėms bus išduodamos ne tik kaip įmonėms, bet ir pagal jų adresą.

– Kokių imsitės priemonių, kad vilniečiai mažiau skųstųsi ir dėl kavinių veiklos nepatogumų, ir dėl jų lankytojų keliamo triukšmo?

– Mūsų grupės nariai nesieks tapti draugovininkais, kurie kasdien rengtų reidus po pasilinksminimo įstaigas. Pirmiausia reikėtų imtis švietėjiškos veiklos.

Nors pats retai lankausi kavinėse, iš tų skundų, kurie plaukia į miesto tarybą, žinau, kad kai kurie vilniečiai jau nebežino, ko griebtis, nes dėl linksmybių po jų langais neišsimiega kasnakt.

– Kai kurie miesto tarybos nariai net diskutuoja apie tai, kad pasilinksminimo įstaigas derėtų apskritai iškeldinti iš senamiesčio ir centro. Ar pritariate tokiai nuomonei?

– Esu aplankęs daugybę pasaulio sostinių ir didžiųjų miestų. Neseniai viešėjau San Paule (Brazilija), kuriame yra apie 12 mln. gyventojų. Bet ten linksmybės vyksta tik dviejose gatvėse, kurios nelabai ilgos, ir visiems vietos pakanka.

Yra ir Vakarų Europoje miestų, kuriuose pasilinksminimo įstaigos sukoncentruotos vienoje vietoje. Gal ir Vilniuje reikėtų rasti kokią nedidelę gatvelę, kurioje žmonės galėtų linksmintis ir savęs nevaržydami, ir kitiems netrukdydami.

Visi žinotų, kad toje gatvėje dažnai linksminamasi, todėl butus joje galėtų įsigyti tie, kuriems patinka eiti miegoti paryčiais, arba ten veikiančių kavinių ir barų savininkai.

Kultūringu elgesiu mieste nuo šiol rūpinsis stipriausias Lietuvos ir pasaulio žmogus, 37 metų galiūnas, miesto tarybos narys Žydrūnas Savickas. Jis vadovaus tarybos narių grupei „Už kultūringą Vilnių”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.