„Tautos aikštėje“: ar lietuviai dar nori dirbti?

Anglijos spaudoje pasirodęs skandalingas interviu apie iš pašalpų gyvenančią lietuvę sukėlė pasipiktinimo bangą. Britų akyse lietuviai parodyti kaip veltėdžiai, o galbūt taip bandomos pridengti pačios Anglijos problemos. O kokia padėtis Lietuvoje? „Tautos aikštė“ klausia - ar lietuviai dar nori dirbti? Nuo ko tas noras priklauso, kokie yra darbdavių ir darbuotojų santykiai? O gal pašalpų gavėjų ir piktybinių bedarbių armija jau pranoksta dirbančiuosius?

Britų laikraščio heroje tapusi 33 metų Natalija Belova dėkoja Didžiosios Britanijos valdžiai už jai paskirtas socialines pašalpas – 14,5 tūkst. svarų sterlingų (per 60 tūkst. litų) per metus.
Britų laikraščio heroje tapusi 33 metų Natalija Belova dėkoja Didžiosios Britanijos valdžiai už jai paskirtas socialines pašalpas – 14,5 tūkst. svarų sterlingų (per 60 tūkst. litų) per metus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2013, 8:46 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:27 AM

Apie tai nacionaliniuose debatuose tiesioginiame LRT televizijos eteryje diskutuos Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Mečislovas Zasčiurinskas, Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas, Aktyvių mamų sambūrio atstovė Rasa Paulavičienė, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, Darbo ir socialinių tyrimų instituto direktorius Boguslavas Gruževskis, verslininkas Antanas Guoga ir kiti studijos pašnekovai.

Laidos metu bus nutiesti tiesioginiai TV tiltai su Klaipėda ir Panevėžiu, kalbinami darbo nerandantys ar nenorintys ieškoti žmonės, Skype ryšiu bus susisiekta su Didžiosios Britanijos žurnalistais, ten dirbančiais lietuviais ir jiems pašalpų klausimais talkinančiais verslininkais

Visi bandys atrasti atsakymą į pagrindinį laidos klausimą: ar lietuviai dar nori dirbti?

Emilijus Gricius, LCC tarptautinio universiteto dėstytojas „Ne, nes darbą mes suvokiame tik kaip priemonę gauti pinigų“

Boguslavas Gruževskis, Darbo ir socialinių tyrimų instituto vadovas „Taip, nes nelegalus darbas Lietuvoje tik patvirtina, kad žmonės įvairiais būdais, net pažeidžiant įstatymus, siekia darbo“

Antanas Guoga, verslininkas „Taip, jei žmonėms suteikiamos geros sąlygos dirbti“

Nerijus Mačiulis, „Swedbank“ Lietuvoje vyriausiasis ekonomistas „Ne, nes legalus darbas yra apkrautas per dideliais mokesčiais, kurių efektyvaus panaudojimo žmonės nemato“

Vitalijus Mitrofanovas, Akmenės rajono meras „Ne, nes kartais lietuviai paskaičiuoja, kad dirbti jiems tiesiog neapsimoka“

Mečislovas Zasčiurinskas, Seimo narys „Taip, nes kas nedirba, mielas vaike, tam ir duonos duot nereikia“.

Tokiomis frazėmis prasidės „Tautos aikštė“, o informacinis nacionalinių debatų partneris – portalaslrytas.lt siūlo savo skaitytojams nuspręsti, kuri debatų dalyvio frazė skamba įtikinamiausiai. Balsuokite dešinėje pusėje esančioje apklausoje ir jūsų balsai lems, kokia tvarka prasidės debatai.

Diskutuokite ir komentaruose pateikite savo klausimus debatų dalyviams, kurie gali nuskambėti ir tiesioginiame televizijos eteryje. Nurodykite, kuriam konkrečiam debatų dalyviui adresuojate savo klausimą.

Karšta diskusija nacionaliniuose debatuose „Tautos aikštė“ – ketvirtadienį 21 val. 15 min. tiesiogiai per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.