Panevėžio policijos areštinėje atsidūrė būrys vietos žurnalistų

Į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę ketvirtadienio popietę paslaptingai nusiteikę policijos pareigūnai atlydėjo būrį vietos žurnalistų. Tiesa, Panevėžio plunksnos broliai ilgai pro grotuotus langus į laisvę nesidairė, nes pateko čia ne dėl padarytų nusikaltimų. Taip originaliai jiems buvo pristatyta ką tik baigta remontuoti areštinės dalis.

"Čia mūsų liuksas", – pristatydami šią vienvietę kamerą juokavo pareigūnai.<br>R. Stundžienė
"Čia mūsų liuksas", – pristatydami šią vienvietę kamerą juokavo pareigūnai.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 24, 2013, 5:25 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 AM

Vienas Panevėžio apskrities VPK pastato Tulpių gatvėje rūsyje esančios areštinės korpusas buvo suremontuotas maždaug prieš 7 metus. O dabar, gavus lėšų iš Policijos departamento, iš pagrindų rekonstruotas kitas korpusas. Pastarąjį kartą jis buvo remontuotas 1997 metais.

Pasak Panevėžio apskrities VPK viršininko Rimanto Bobino, šios areštinės dalies remontas kainavo beveik 488 tūkst. litų. Už šiuos pinigus buvo pakeista visiškai susidėvėjusios apsaugos, kanalizacijos, elektros instaliacijos, ventiliacijos sistemos, suremontuota 10 kamerų. Kamerose, kuriose telpa iki 8 žmonių, įrengti nauji sanitariniai mazgai, pakeisti baldai. Suremontuoti ir du areštinės gyventojams skirti dušai, 4 paskirstymo kameros bei kitos būtinos patalpos.

„Gal ir ne 3 žvaigždučių viešbutis, bet atitinka europines normas“, – pasidžiaugė areštinę suremontavusios uždarosios akcinės bendrovės „Vidstata“ vadovas Vidmantas Pateckas. Vyriškio teigimu, šis užsakymas buvo sudėtingas dar ir dėl to, kad darbus reikėjo atlikti per itin trumpą laikotarpį – 2 mėnesius.

Pasak S. Poliako, iš viso Panevėžio apskrities VPK areštinėje telpa daugiau nei 50 asmenų, todėl remonto metu sumažėjus vietų, teko visaip suktis. Pavyzdžiui, dažniau vežti sulaikytuosius į Šiaulių tardymo izoliatorių.

Naujutėles patalpas pašventino Panevėžio apskrities VPK kapelionas Eugenijus Troickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.