A. Ramanauskas apie Svarui prezidentės įteiktą apdovanojimą: „Tai klaiku“

Dalia Grybauskaitė, savaitgalį ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojusi repo grupės „G & G sindikatas“ lyderį Gabrielių Liaudanską-Svarą, sulaukė ironiško TV laidų vedėjo Algio Ramanausko komentaro. Skeptiško požiūrio į hiphopą ir Svarą neslepiantis A. Ramanauskas socialiniame tinkle „Facebook“ paskleidė savo nuomonę, kurios esmė – šis prezidentūros veiksmas yra klaikus.

A. Ramanauskas neslepia neigiamo požiūrio į hiphopą.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A. Ramanauskas neslepia neigiamo požiūrio į hiphopą.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-18 17:13, atnaujinta 2018-03-11 15:21

Žodžių karas tarp Algio ir hiphopo gerbėjų, taip pat ir Svaro, vyksta jau daugiau nei metus.

Repo mėgėjus pykdo Algio reiškiama nuomonė, kad hiphopas yra ne muzika, o cituojant TV laidų vedėją, „prišiktakelnių b...ienė“. Karą su sienų tepliotojais paskelbęs Algis taip pat įsitikinęs, kad repo atlikėjai, tarp jų ir Svaras, prisideda prie grafičių piešėjų veiklos skatinimo.

„G & G sindikato“ lyderis A. Ramanauskui yra atkirtęs, kad tokius, kaip Algis, anksčiau rodydavo cirke.

Šių metų pradžioje Algis užpykdė ir rusų reperio Basta gerbėjus. Šio reperio koncerto organizatoriai išplatino pranešimą, kuriame guodėsi, jog A. Ramanauskas repo mėgėjus išvadino debilais. „Šūdus šildo šūdai“, - tokia buvo pirmoji A. Ramanausko reakcija į žinią apie Basta ir jį apšildančius atlikėjus. Ją jis išsakė socialiniame tinkle „Facebook“. „Palojot, pusgalviai? Dabar galit eiti na*** su savo šūdina meile šūdiniems barbarų eilėraštukams, prognozuojami piemenys“, - į hiphopo muzikos mylėtojų pasisakymus sureagavo TV laidų vedėjas. Reperiai pažadėjo A. Ramanauskui atsikirsti Basta koncerte.

Sužinojęs, kad D. Grybauskaitė apdovanojo Svarą, A. Ramanauskas savo nuomonę pareiškė lakoniškai.

„Čia baisu net ne tai, kad apdovanojamas grafičių vandalizmą savo pasisakymais tiesiogiai skatinantis to paties eilėraštuko deklamuotojas ir dar plius homofobas. Negaila, dievaži. Klaiku yra tai, kad prezidentūra elementarų hiphopą traktuoja kaip alternatyvią muziką“, - rašo A. Ramanauskas, tikriausiai vėl sukelsiantis naują žodžių karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.