Knyga apie A. Brazauską išleista be jo našlės pinigų

Algirdo Brazausko knygos pristatymą apkartino nesutarimai tarp jo dukterų ir našlės Kristinos Brazauskienės. Paklausta, kodėl knygos pristatymo renginyje nėra K. Brazauskienės, Laima Mertinienė greitai susierzino. Ji sako, kad pamotė atsisakė prie knygos prisidėti ne tik finansiškai, bet ir prisiminimais.

Į knygos pristatymą Lietuvos mokslų akademijos salėje Vilniuje susirinko daug A. Brazausko bendražygių.<br>D. Umbrasas
Į knygos pristatymą Lietuvos mokslų akademijos salėje Vilniuje susirinko daug A. Brazausko bendražygių.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-24 16:39, atnaujinta 2018-03-11 04:36

K. Brazauskienė skundžiasi, kad apie knygos pristatymą jos niekas neinformavo, o pinigų knygai siūlo pasiimti iš tėvo palikimo.

Šeštadienį į knygos „Žmogus laiko taikinyje“ pristatymą susirinko daug garbių svečių. A. Brazausko bendražygis Vilius Kavaliauskas surinko daugybę nuotraukų ir užrašė garsių asmenybių atsiminimų apie A. Brazauską. Knygos pristatymas surengtas prezidento A. Brazausko inauguracijos metinėms paminėti.

„Nenorėjo ponia Kristina rašyti prisiminimų su mumis kartu, - LNK žurnalistui atskleidė L. Mertinienė, - Nežinau kodėl. Gal nemėgsta mūsų?“. Moteris patikino, kad K. Brazauskienę į renginį kvietė.

„Vakar vakare grįžau iš Visagino ir jokio pakvietimo neradau, - savo nusivylimą liejo K. Brazauskienė, - Net nežinojau apie tokį renginį“.

Anot K. Brazauskienės, velionio dukterims pinigų turėjo pakakti: „Manau, kad tėvas joms paliko pakankamai. Pagal testamentą abiems atiteko po pusę milijono. O jeigu neužteko, tegul pasiima pinigų iš banko. Nemanau, kad čia yra varguolių gauja, kuri iš pašalpų gyvena“.

Atsiminimus į knygą sudėjo 146 asmenybės. Mintinis apie A. Brazauską pasidalijo net aukščiausi šalies vadovai, tokie kaip Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.