Kapitonas prašo padėti istorinei jachtai „Lietuva“

Į Klaipėdos uostą jachta grįžo 1993 metų gegužės 12-ąją.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2013, 11:21 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:28 PM

Mokomoji jachta šiuo metu priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei, ją iki šiol administravo jaunimo sporto klubas „Ostmarina“.

Šiuo metu laivo panaudos sutartis nepratęsta, todėl S. Kudzevičius kreipimesi į miesto tarybą prašo pratęsti laivo panaudos sutartį ir kasmet skirti 50 tūkst. litų tikslinę paramą laivo techninei būklei palaikyti.

Anot klubo pranešimo, per 36 navigacinius sezonus jachta nusidėvėjo, laivo denis – apverktinos būklės ir kelia pavojų net saugumui.

Todėl S. Kudzevičius prašo savivaldybę artimiausiu laiku kreiptis į Vyriausybę dėl 300 tūkst. litų paramos denio remontui ir įrangai atnaujinti.

Šių metų gegužės 12 dieną sueis dvidešimt metų, kai jachta „Lietuva“ grįžo po pirmojo lietuvių plaukimo aplink pasaulį.

1992 metų balandį jachta „Lietuva“ išplaukė pirmojo žygio aplink pasaulį. Pirmą kartą Lietuvos trispalvė plevėsavo Ramiajame, Atlanto ir Indijos vandenynuose, buvo prie Europos, Australijos, Amerikos ir Afrikos krantų. Kelionė truko vienerius metus, vieną mėnesį ir vieną savaitę. Nuplaukta 33 tūkst. jūrmylių.

Į Klaipėdos uostą jachta grįžo 1993 metų gegužės 12-ąją.

Jachta yra daugkartinė Lietuvos kreiserinių jachtų, bei užsienio regatų dalyvė ir prizininkė. Iki šiol ji aktyviai dalyvauja varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.