Kovo 8-osios proga – policininkų staigmena panevėžietėms

Panevėžio policija tęsia prieš 15-ka metų pradėtą gražią tradiciją – Tarptautinės moters dienos proga gėlėmis apdovanoja vairuojančias moteris. Ir šį penktadienį, kovo 8-ąją, pareigūnai Panevėžio vairuotojoms išdalijo glėbį tulpių.

Kovo 8-osios proga panevėžietes maloniai nustebino Panevėžio policijos pareigūnai.<br>R. Stundžienė
Kovo 8-osios proga panevėžietes maloniai nustebino Panevėžio policijos pareigūnai.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:57 AM

Pačiame Panevėžio centre, Elektros gatve važiuojančios moterys, išvydusios Kelių policijos biuro ekipažą ir pareigūnus, reikalaujančius sustoti, akimirkai sunerimdavo ir paklusniai sukdavo į kelkraštį. Tačiau netrukus vairuotojos jau šypsodavosi, pamačiusios priėjusio policininko rankose pavasarinį tulpės žiedą.

„Vitaminų gavau visai dienai“, – džiaugėsi viena jauna vairuotoja, pasveikinta policijos pareigūno su Tarptautine moters diena.

„Žinojau, kad policijos pareigūnai sveikina su kovo aštuntąja, tačiau niekada negalvojau, kad ir mane jie sustabdys“, – stebėjosi vyresnio amžiaus panevėžietė Danutė.

„Jau daug metų vairuoju, tačiau pirmąkart taip buvau pasveikinta“, – sakė pakeliui į darbą policininkų sustabdyta sveikatingumo klubo vadovė Dalia Bagdonienė.

Beveik visos kalbintos moterys, patekusios į šią pareigūnų „pasalą“, prisipažino, kad išvydusios jas stabdantį policininką iškart ėmė galvoti, kokį Kelių eismo taisyklių punktą pažeidė, kai kurios, vos spėjusios sustoti, ėmė ieškoti automobilio dokumentų, savo vairuotojo pažymėjimo.

Tulpėmis pareigūnų šį kovo 8-osios rytą buvo pasveikintas ne tik nemažas būrys vairuojančių moterų, tačiau ir policininkų sustabdyto greitosios pagalbos automobilio medikės.

Kaip sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešųjų ryšių grupės vyresnysis specialistas Raimondas Šimiliūnas, sumanymas originaliai pasveikinti panevėžietes vairuotojas Tarptautinės moterų dienos proga kilo prieš maždaug 15 metų.

Tiesa, pirmąjį pavasarį pareigūnai nusprendė, kad gėlėmis, o ne baudomis apdovanos tądien kelių eismo taisykles pažeidusias vairuotojas. „Ir čia pareigūnai susidūrė su problema – tuo metu ir vairuojančių moterų buvo mažiau, o dar sunkiau sekėsi rasti pažeidėjų“, – prisiminė R. Šimiliūnas.

Išsigandę, kad tulpės nuvys, į pagalbą pareigūnai pasikvietė dar vieną policijos ekipažą, o gėles buvo nuspręsta teikti visoms per akciją sustabdytoms vairuotojoms.

Šiais laikais vairuojančių moterų žymiai daugiau. Pareigūnai pastebi, kad jos dažniausiai būna atsargesnės ir drausmingesnės, nei vairuojantys vyrai.

Penktadienį neliko užmirštos ir Panevėžio apskrities VPK dirbančios moterys. Iš ryto jas, vos įėjusias į darbovietę, su gėlėmis pasitiko VPK viršininkas Rimantas Bobinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.