Nepriklausomybės aikštėje Kovo 11-ąją šventė tūkstančiai žmonių

Minint Lietuvos nepriklausomybės

Renginyje aidėjo kariuomenės salvės, skirtos nepriklausomybei ir laisvei.<br>V. Balkūnas
Renginyje aidėjo kariuomenės salvės, skirtos nepriklausomybei ir laisvei.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:18 AM

Renginyje aidėjo kariuomenės salvės, skirtos nepriklausomybei ir laisvei.

Ceremonijoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė palinkėjo didžiuotis, kad esame laisvos Lietuvos piliečiai.

„Prieš 23 metus mus vienijo troškimas būti laisviems ir patiems spręsti savo likimą. Visada išsaugokime šią ypatingą Kovo 11-osios dvasią ir didžiuokimės, kad esame laisvos Lietuvos piliečiai!“, - teigė prezidentė išplatintame pranešime.

Kreipdamasis į susirinkusius Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sakė, kad Kovo 11-oji simbolizuoja „Tautos nepriklausomybę, laisvę, stiprybę ir vienybę“.

Minią sudarė įvairaus amžiaus žmonės - nuo kūdikių iki garbaus amžiaus žmonių. Vaikai rankose laikė mažas trispalves vėliavėles, kai kurių skruostus taip pat puošė trispalvės.

Vilnietė Ilona BNS sakė į šventę atėjusi su visa šeima - vyru ir dviem mažais vaikams. Vežimėlyje snaudžiančiam mažyliui - vos pusantro mėnesio. Moteris sakė, kad prie Seimo buvo ir per 1991 metų Sausio 13-osios įvykius, ji kartu su šeima švenčia visas valstybines šventes.

„Jeigu būtų reikalas, manau, visi vėl susivienytų“, - BNS sakė moteris.

Du anūkus atsivedusi vilnietė sakė, kad ji dalyvavo Sąjūdžio mitinguose, ir nori, kad vaikaičiai nuo mažų dienų įsimintų svarbius įvykius.

„Man pačiai labai malonu ateiti čia, pabendrauti su žmonėmis“, - BNS sakė pensininkė Eugenija, laikydama už rankų ketverių ir aštuonerių metų anūkus.

„Aš gal ne toks patriotas, bet vaiką norisi užauginti patriotu“, - BNS sakė dvejų metų sūnų į minėjimą Nepriklausomybės aikštę atsivedęs vilnietis Adomas.

Šventiniuose renginiuose dalyvaujantis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, BNS paklaustas, kokius svarbiausius Lietuvos pasiekimus išskirtų per 23 laisvės metus, atsakė: “Esame laisvi, esame pripažinti, galime išreikšti savo nuomonę tarptautinėje bendruomenėje ir toje bendruomenėje esame priimti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.