Gydymo įstaigų vadovai bus rotuojami kas penkerius metus

Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio įsakymu patvirtinta valstybinių sveikatos apsaugos įstaigų vadovų rotacija. Vadovai vienoje įstaigoje savo pareigas eis penkerius metus.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2013, 2:45 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:25 AM

Trečiadienį ministro pasirašytame įstatyme numatyta, kad pretendentai į gydymo įstaigų vadovus konkursuose į šias pareigas privalės pateikti savo kaip įstaigos vadovo 5 metų veiklos programą. Taip pat pretendentai privalės atitikti bendruosius patirties ir išsilavinimo kriterijus. Su konkursų laimėtojais bus sudaromos terminuoto 5 metų darbo sutartys.

Pasak V. Andriukaičio, rotacija suteiks vadovams galimybę tobulėti, skleisti savo praktiką. Ministras pažymi, kad gydymo įstaigų vadovų rotacijai pritaria ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Be to, sveikatos apsaugos ministerijos pranešime pažymima, kad kovo 8 d. neeilinio dalininkų susirinkimo metu patvirtinti konkurso nuostatai Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės viešosios įstaigos Kauno klinikų vadovo pareigoms užimti.

Neeilinis dalininkų susirinkimas dėl konkurso Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikų vadovo pareigoms užimti nuostatų tvirtinimo šaukiamas kovo 19 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.