Anglijoje nuteistas lietuvis, iššvaistęs mirusio kaimyno pinigus

Didžiojoje Britanijoje nuskambėjo lietuvio Dariaus Keršio pavardė. 37 m. lietuvis nuteistas už tai, kad pavogė ir iššvaistė mirusio savo kaimyno pinigus, kuriuos šis buvo nusprendęs palikti labdarai. 86 m. Williamas Carringtonas iš Sautendo, miręs 2010 m. spalį, pinigus buvo nusprendęs palikti šunų – aklųjų vedlių organizacijai, nacionalinei astmos kampanijai ir vėžio tyrimams. D. Keršys, ištuštinęs kaimyno banko sąskaitą, pasisavino 112 tūkst. svarų sterlingų, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 4:59 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:14 AM

Už pavogtus pinigus lietuvis nusipirko prabangų „Audi Q7“ automobilį, „Playstation“ žaidimų kompiuterį ir aukščiausios klasės kalnų dviratį.

Kovo 13-ąją sukčius nubaustas 2,5 m. kalėjimo bausme.

Dėl nusikalstamo turto pasisavinimo kalta pripažinta ir nėščia D. Keršio žmona Inga Keršienė. Jai skirta suspenduota 8 mėnesių bausmė ir 80 valandų neapmokamo darbo.

D. Keršys draugavo su pensininku kaimynu, turėjo jo namų raktą.

Visai prieš mirtį W. Carringtonui į namus buvo atsiųsta nauja banko VISA kortelė. Turėdamas raktus, lietuvis surado laišką su kortele ir PIN kodu.

Vienišas pensininkas po mirties santaupas norėjo palikti trims labdaros organizacijoms. Lietuvio nusikaltimą apsunkino tai, kad vogtus pinigus jis išleido ne būtinoms reikmėms, o prabangos prekėms.

Praėjus trims mėnesiams po W. Carringtono mirties, D. Keršys užsiregistravo internetinės bankininkystės sistemoje, ir iš pensininko sąskaitos į jo sąskaitą nukeliavo didelės pinigų sumos.

Naudodamasis mirusio kaimyno VISA kortele ir PIN kodu, D. Keršys 2011 m. pradžioje apsipirkinėjo „Next“, „Tesco“, „Comet“, B&Q ir „Halfords“ parduotuvėse.

Tarp pirkinių - „Apollo“ kalnų dviratis, „Tom Tom“ palydovinės navigacijos sistema, pilkos spalvos zomšinis švarkas.

Bankui įtarimų sukėlė veikla mirusio asmens sąskaitoje, ir labdarai skirtus pinigus leidžiantis lietuvis netrukus buvo susektas.

Jis teisinosi, kad su pensininku susidraugavo, ir šis jam leido naudotis jo pinigais. D. Keršio žmona pareigūnus tikino nežinojusi, iš kur jos vyras ima pinigus.

Lietuviai augina tris vaikus – 13, 11 ir 9 metų. Teismui I. Keršienė pareiškė esanti 12 savaičių nėščia.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?