Amžinos studentės akyse - prezidento postas

Lietuvos studentų sąjungai (LSS), atstovaujančiai visiems Lietuvos studentams, panoro vadovauti du kandidatai: vienas – Paulius Baltokas, Vytauto Didžiojo universitete įgijęs bakalauro ir siekiantis magistro laipsnio, kita – Miglė Liorančaitė, niekaip nesugebanti baigti bakalauro studijų. 2007 metais įstojusi į Vilniaus universitetą, ši nuo 2009 metų iki 2013 metų skelbia studijas sustabdžiusi, o ar apskritai jas baigs – nežinia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-28 12:18, atnaujinta 2018-03-09 04:48

Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas, Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Petras Baršauskas teigia nesuprantantis, kaip Lietuvos studentams gali atstovauti žmogus, neatsakingai žvelgiantis į savo studijas.

„Kokios nesąmonės! Lietuvos studentų vadas vienareikšmiškai turi studijuoti. Jis turi jausti pulsą, studentai turi galvoti už ką jie balsuos. Man susidaro įspūdis, kad tai žmogus, kuriam mažiausiai reikia studijų. Jis užsiima tuo, ką jis mėgsta, kas jį „veža“, o studijos lieka trečiame ar ketvirtame plane“, – neslėpė nuostabos profesorius.

Pasak P. Baršausko, Lietuvos studentų prezidentas turi jausti kuo gyvena studentas, ne tik domėtis studijomis, bet ir būti jų dalyvis: „Nestudijuoti, o tik administruoti – tokį studento požiūrį vertinu labai skeptiškai. Apskritai itin keista, kad LSS dirba žmonės, kurie patys nestudijuoja.“

Vilniaus universiteto Studijų direkcijos Studijų programų skyriaus vedėja dr. Daiva Lepaitė, nurodė, kad dažniausia studijų sustabdymo priežastis Vilniaus universitete – akademinės skolos.

„Studentams leidžiame stabdyti studijas, dažniausiai programos akreditacijos laikotarpiui, kadangi vėliau programa gali pakisti. Dažniausiai pasitaikanti studijų stabdymo priežastis – akademinės skolos“, – kalbėjo D. Lepaitė.

Studijų programų skyriaus vedėja taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad sustabdę studijas asmenys nėra laikomi studentais, esą, jų nėra ir studentų sąrašuose.

Miglės Liorančaitės viešai pateiktame gyvenimo aprašyme prie skilties „Išsilavinimas ir kvalifikacija“ nurodoma: „Nuo 2007 m. iki dabar – Vilniaus universiteto Informatikos bakalauras (sustabdytos studijos nuo 2009 iki 2013 m.).“

„Bakalauras suteikiamas tik sėkmingai baigus studijų programą, tikriausiai ši mergina studijavo Vilniaus universiteto Informatikos studijų programoje, galima spėti, kad sustabdydama studijas ji buvo II kurse“, – gyvenimo aprašyme esantį įrašą pakomentavo VU studentas, Senato narys, nepanoręs viešinti savo pavardės.

Viešai paskelbtuose kandidatų gyvenimo aprašymuose skelbiama, kad Paulius Baltokas studijuoja Vytauto Didžiojo universitete (VDU) magistro vientisosiose Teisės studijose, šiame universitete yra įgijęs Viešojo administravimo bakalauro laipsnį. Miglė Liorančaitė – 2007 metais įstojusi į Vilniaus universitetą, tačiau 2009 metais studijas sustabdžiusi ir į jas nesugrįžusi iki šiol.

Kandidatė į LSS prezidento postą Miglė Liorančaitė, nepanoro portalui lrytas.lt atsakyti į keletą klausimų, jos buvo prašoma atskleisti su kokiomis problemomis nūdieną susiduria Lietuvos studentai, kaip ji vertina savo galimybes tapti LSS prezidente.

Merginos taip pat buvo prašoma įvardyti savo stipriąsias puses, pakomentuoti savo išsilavinimą. Klausiama, kodėl sustabdė studijas – kodėl net penkerius metus ji negrįžtanti į studijas. Žurnalistams susisiekus su kandidate telefonu, ši teigė būtinai atsakysianti į klausimus raštu, tačiau redakcija atsakymų taip ir nesulaukė.

Tuo tarpu kitas kandidatas – Paulius Baltokas, teigia norįs dirbti studentų labui, sieksiantis vienyti studentiją, o ir žinių bei įgūdžių, esą jam netrūksta.

„Mano stiprybė – kitokios Lietuvos studentų sąjungos vizija, yra ir noras, ir žinios, kaip šią svajonę paversti realybe. Porą metų vadovaudamas Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybei įgijau komandos ir organizacijos valdymo įgūdžių, – kalbėjo P. Baltokas. – Esu „žodžio žmogus“ ryžtingas, atkaklus ir vadovaujuosi vertybėmis.“

Kandidatas į vienintelės studentams atstovaujančios organizacijos vadovo postą pasisako už viešumą ir skaidrumą organizacijoje.

„Labai svarbu viešinti LSS veiklą ir įtraukti studentus į sprendimų priėmimą. Organizacija privalo tapti skaidri ir atvira ne tik „popieriuje“. Turime atstovauti studentams ne tik keičiant dokumentus ar įstatymų nuostatas, bet ir kuriant realius produktus – įgyvendinant realias veiklas.“

Skelbiama, kad LSS ataskaitinė ir rinkiminė konferencija įvyks šių metų balandžio 6 dieną Kauno technologijos universitete. Prie LSS vairo stoti pareiškė norą du kandidatai – Paulius Baltokas ir Miglė Liorančaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.