Seime - bandymas sutaikyti apsižodžiavusius M. Adomėną ir K. Komskį

Seimo Etikos ir procedūrų

K. Komskis sakė norintis išgirsti M. Adomėno atsiprašymą.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
K. Komskis sakė norintis išgirsti M. Adomėno atsiprašymą.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-04-10 16:51, atnaujinta 2018-03-08 12:42

Praėjusių metų lapkritį pateikus K. Komskį į Seimo vicepirmininko pareigas M. Adomėnas jo paklausė, ar jis bei jo šeima „nutraukė ryšius su Pagėgių kontrabandos verslu ir nusikalstamomis grupuotėmis“.

K. Komskis po šių M. Adomėno žodžių replikavo, jog kreipsis į teisėsaugos institucijas ir M. Adomėnui už šmeižimą „reikėtų sėsti į kalėjimą“.

Vėliau K. Komskis kreipėsi į Seimo EPK prašydamas apsvarstyti M. Adomėno elgesį. Šis komisijos posėdyje pažymėjo išsakęs ne teiginį, o tik kėlęs klausimą, o jį sakė kėlęs dėl žiniasklaidos pranešimų.

„Aš galiu pateikti sąrašą viešojoje erdvėje esančių informacijų ir abejonių, kurios liečia ir dabartinį Pagėgių merą, kuris yra šeimos narys. Klausimui pagrindo buvo, o (K. Komskio. - Red.) grasinimams Seimo nariui - ne“, - sakė M. Adomėnas.

K. Komskis posėdyje pažymėjo turintis teisę dirbti su slapta informacija, ir retoriškai klausė, ar tokį leidimą būtų gavęs, jei būtų teisėsaugos siejamas su nusikalstamomis grupuotėmis.

„Dabar yra atsakymas į tą klausimą, kurį uždaviau Seimo salėje. Jei jis būtų vietoje grasinimo įkišti Seimo narį kalėjiman, tai visos šitos painiavos nebūtų reikėję. Aš tikėjausi, kad bus paneigti būgštavimai, kurie buvo viešojoje erdvėje, o paneigimą išgirdau tik dabar po pusmečio“, - sakė M. Adomėnas.

Komisijos pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys pasiūlė parlamentarams taikytis ir nutraukti klausimo svarstymą, tačiau K. Komskis sakė norintis išgirsti M. Adomėno atsiprašymą.

M. Adomėnas atsakė, kad atsiprašymas ar susitaikymas turi būti abipusis, ir taip pat apgailestavo, kad jo „klausimas buvo suprastas kaip implikuojantis teiginį“. „Dėl to apgailestauju, bet matau ir kitos pusės nederamą elgesį, dėl to grasinimo“, - sakė M. Adomėnas.

Išklausiusi parlamentarus, komisija dėl jų konflikto nusprendė parengti išvados projektą, nors neatmesta galimybė, gal visgi parlamentarus pavyks sutaikyti ir be komisijos verdikto.

Žiniasklaidoje K. Komskis buvo siejamas su kontrabanda, remiantis 2003 metais išslaptinta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma. Joje Pagėgių mero pareigas ėjęs K. Komskis minimas kaip artimais ryšiais susijęs su Anzoru Kikališviliu. Pažymoje A. Kikališvilis traktuojamas kaip ypatingai pavojingas kontrabandininkas, palaikantis ryšius su žymiausiais Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetais ir dėl to oficialiai paskelbtas nepageidaujamu asmeniu Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.