Lietuvoje kaukė sirenos

Trečiadienį Lietuvoje buvo

Gyventojai gaavo trumpuosius pranešimus į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Gyventojai gaavo trumpuosius pranešimus į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2013, 12:04 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:42 PM

Balandžio 24 dieną 11 val. 52 min. šalies gyventojai girdėjo ne tik sirenų gausmą, bet ir gavo pranešimus į savo mobiliuosius telefonus apie gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimą.

Šio patikrinimo metu gyventojai buvo informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, regioninius bei vietinius transliuotojus ir trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Norėdami gauti šiuos pranešimus, gyventojai turi savo mobiliuosiuose telefonuose suaktyvinti korinio transliavimo funkciją pagal PAGD parengtas instrukcijas.

Sirenos kaukė tris minutes. Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo ir televizijos programas arba regionines ir vietines radijo programas gyventojams buvo skelbiama informacija.

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, gyventojai perspėjami įjungus sirenas ar pranešimais į mobiliuosius telefonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.