Po Klaipėdos valdžios langais – latvių mitingas

Klaipėdos krašte gyvenantys latviai čia pasijuto skriaudžiami. Penktadienį prie Savivaldybės pastato jie surengė mitingą, kuriuo reiškė protestą dėl to, kad į Rygą iš Klaipėdos kursuojantys autobusai pakeliui nepriima vietos keleivių iš pakeliui esančių vietovių. Vežėjai ginasi, kad tai jiems draudžia neseniai įsigaliojusios tarptautinės vietinių keleivių pervežimus reglamentuojančios taisyklės. Jos leidžia parduoti bilietus tik tiems, kurie kerta valstybių sieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-04-26 13:07, atnaujinta 2018-03-07 17:01

Latviai taip pat reikalauja sugrąžinti daugelį metų buvusius autobusų maršrutus į pasienyje esančią Rucavos gyvenvietę.

Mitingą Klaipėdoje surengė Klaipėdos apskrities latvių asociacijos „Atpūta“ nariai. Po merijos langais plakatus kėlė ir atvykėliai iš Latvijos.

Klaipėdos autobusų parko atstovai teigė, jog maršrutas į Rucavą nuostolingas, o žmones pakeliui į Rygą iš kitų gyvenviečių vežėjai esą mielai priimtų, jei tik yra laisvų vietų. Tačiau tai yra draudžiama visoje Europos Sąjungoje.

Griežtos taisyklės bendrijoje galioja nuo 1997 metų, tačiau Baltijos šalims buvo suteiktas pereinamasis laikotarpis, tad Klaipėdos vežėjai tuo naudojosi. Šiam pasibaigus latviai pasijuto skriaudžiami. Jie kreipėsi į abiejų valstybių valdžios institucijas, tačiau sprendimo nesulaukė iki šiol.

Vežėjai tikisi, kad valstybės susitars, nes tai būtų naudinga visiems, nes išspręstų ir Latvijos vežėjų problemas dėl nepelningų maršrutų į mažus miestelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.