Šiaurės miestelyje jau prasidėjo šienapjūtė

Pavasaris vėluoja ir žolė dar tik prasikalusi. Bet komunalininkai nutarė, kad Verkių gatvėje ją jau laikas pjauti, savo uolumu stebindami praeivius.

Verkių gatvėje žolę pjaunantis vyras darbuotis neskubėjo, vis sustodavo pailsėti, pasikalbėti su pažįstamais. „Šieno ravėjimas”, – mestelėjo viena praeivė.<br>T. Bauras
Verkių gatvėje žolę pjaunantis vyras darbuotis neskubėjo, vis sustodavo pailsėti, pasikalbėti su pažįstamais. „Šieno ravėjimas”, – mestelėjo viena praeivė.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas”)

2013-04-27 16:12, atnaujinta 2018-03-07 15:30

Parudavusią pernykštę ir vos prasikalusią šiųmetę žolę pirmadienį pjovęs vyras sulaukė smalsių praeivių žvilgsnių. „Šieno ravėjimas”, – mestelėjo pro šalį einanti moteris, prisimindama televizijos humoro laidą.

Žolės pjovėjas neskubėjo dirbti darbo, vis sustodavo pailsėti, o su pažįstamu kalbėjosi net pusvalandį.

Verčiau darbuotis grėbliu

„Tai visiška nesąmonė. Jei pernykštė žolė atrodė negražiai, ją paprasčiausiai reikėjo sugrėbti grėbliu”, – mokė agronomas Algimantas Maldžiūnas.

Anot jo, veją pirmąkart reikia pjauti, kai žolės jau turi po 3–5 lapelius. Dar geriau – kai žolė paaugusi 10 centimetrų. Jei pjaunama anksčiau, augalas netenka daug lapų ir sutrinka jo medžiagų apykaita, lėčiau auga šaknys.

Kiti agronomai teigia, kad negalima nupjauti daugiau nei trečdalio augalo lapelių.

Švaisto pinigus

A. Maldžiūnas neabejoja, kad taip anksti pjaunant veją Šiaurės miestelyje bus neišvengta ir kitos bėdos. Mat per anksti pjaunant žoliapjovės ratai paliks vėžes, išraus gležnus augalus. Atsiradusius plikus lopinius bus sunku atauginti.

„Tai pinigų švaistymas. Netvarko gatvių, kiemų, nelopo duobių, o čia žolę balandį pjauna”, – piktinosi šalia pievos, kurioje jau darbavosi pjovėjas, gyvenanti Janina.

Pievoje – šėlionės

Verkių gatvės 25A name gyvenanti moteris pasakojo, kad tą pievą pamėgę girtuokliai ir jaunimas. Iki vėlumos triukšmaujantys jaunuoliai trukdo ilsėtis.

Kai Janina praėjusią savaitę mėgino kviesti policiją, jai budėtojas tiesiai šviesiai pasakė, kad niekas neatvažiuos, nes tokiems iškvietimams nėra pinigų.

Pasak Janinos, jaunuoliai nuolat išlaužo pasodintas pušis. Bet jos taip pat atsodinamos ypač uoliai bent tris kartus per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.