Daugiau partijų – daugiau ir duobių

Kodėl Lietuvoje keliai duobėti? Į šį klausimą netiesiogiai atsakė susisiekimo ministras socialdemokratas R. Sinkevičius, prasitaręs, kad jį užplūdo galybė valdančiųjų partijų atstovų prašymų. Visų jų turinys panašus – įdarbinti Susisiekimo ministerijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Dumalakas

May 8, 2013, 8:31 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:21 AM

Seime kolegoms R. Sinkevičius net ne verkšleno, o liejo ašaras, kad ministerijoje yra 195 etatai, o prašymų jau gavo apie 300. Kur reikės visus sukišti?

Prieš kelias dienas po valdančiųjų partijų frakcijų bendro posėdžio keli politikai net nekreipė dėmesio, kad koridoriuose yra pašalinių ausų, ir nesigėdydami prašė įdarbinti ministerijoje pažįstamus.

„Na, gerai, atsiųsk to žmogaus biografiją, pažiūrėsiu”, – mėgino atremti apstojusių vyrų antpuolį R.Sinkevičius.

O konservatorių lyderis A. Kubilius nepraleido progos trigrašio įkišti. Esą kraupiai duobėtos Kauno gatvės yra ne miesto valdžios darbo brokas, o socialdemokratų kerštas rinkėjams. Nebalsavote, kauniečiai, už socialdemokratus, tai ir daužykite automobilius.

Bet ar verta tikėti A. Kubiliaus sąmokslo teorija?

Politikas nepaminėjo, kad socialdemokratų Vyriausybė Kauno gatvėms skyrė beveik tiek pat lėšų, kiek praėjusioji, o Vilniui – dar daugiau.

Tad A. Kubilius klysta – blogis yra ne partija ministerijoje, o daug partijų vienoje ministerijoje. Juk R. Sinkevičiaus pirmtakas buvo liberalas E. Masiulis. Ar jo neatakavo prašymais įdarbinti partijos nariai? Ministrai pasikeitė, pavaldiniai liko, o keliuose didžiausios duobės atsivėrė.

Neduokdie, jei ir R. Sinkevičius pasiduos prašymams įdarbinti ne tik saviškius, bet ir „tvarkiečius”, kitų partijų atstovus. Mat šie irgi į šiltas vieteles taikosi.

Ministerija turėtų amžinai priklausyti vienai partijai.

Juk nuo vienos partijos ministerijos tikrai daugiau nubyrėtų duobėtiems keliams lopyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.