Konservatorių vadovybė neturi įrodymų dėl M. Čigriejienės elgesio

Tėvynės sąjungos atstovai tvirtina neturintys įrodymų, kad kolegė Seimo narė Marija Čigrijienė nedalyvavo balsavime dėl Darbo partijos lyderių teisinės neliečiamybės panaikinimo siekdama asmeninės dukros naudos.

Seimo narės M. Čigriejienės sprendimas nedalyvauti svarbiame parlamento posėdyje pasėjo abejonių.<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Seimo narės M. Čigriejienės sprendimas nedalyvauti svarbiame parlamento posėdyje pasėjo abejonių.<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 10, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:49 PM

Konservatorių frakcijos Seime seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma portalui lrytas.lt patvirtino, kad frakcijos vadovybė po ilgų diskusijų leido M. Čigriejienei nedalyvauti svarbiame balsavime, nes ji norėjo vykti į medikų šventę Kaune.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ penktadienį pranešė, kad Seimo narė buvo vienintelė konservatorė nebalsavusi dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, Vitalijai Vonžutaitei bei Vytautui Gapšiui. Šaltinių teigimu, ji tokiu būdu nenorėjo pakenkti savo dukrai Laimai. Nuo Darbo partijos atstovo, žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos sprendimo priklausė, ar L. Čigriejūtė-Vitkauskienė taps Lietuvos žemės ūkio atašė pavaduotoja šalies ambasadoje Italijoje.

Seimo narės dukra darbą Italijoje gavo šių metų gegužės 6 dieną.

J. Razma portalui lrytas.lt sakė, kad nėra jokių tiesioginių įrodymų, kad kolegė sąmoningai vengė dalyvauti balsavime.

„Aš gerai atsimenu, kai ji prašė išleidžiama iš posėdžio. Tas renginys Kaune Marijai buvo labai svarbus. Ji ilgai dvejojo, kaip pasielgti ir nutarė važiuoti. Tai jau ne pirmas atvejis, kai M. Čigrijienė atsiprašo iš svarbių Seimo posėdžių dėl medikų renginių“, - prisiminė J. Razma.

Balsavimo dėl Darbo partijos narių teisinės neliečiamybės dieną M. Čigrijienė dalyvavo Kauno medicinos universiteto Akušerijos ir ginekologijos klinikos 90 metų jubiliejaus renginyje. Seimo narė medike dirbo 40 metų, iš jų dešimtmetį vadovavo šiai klinikai. Ji sako, kad renginys buvo suplanuotas prieš gerą mėnesį, kai dar nebuvo aišku, kada vyks balsavimas dėl Darbo partijos narių likimo.

„Juk ten man reikėjo sakyti kalbą, buvo rodomas filmas apie mane. Tai buvo mano gyvenimas, kūryba, žodžiu, labai svarbūs dalykai“, - dienraščiui teigė Seimo narė.

Ji penktadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame dar kartą paneigė, kad dalyvauti šventiniame renginyje, o ne Seimo posėdyje jai buvo prioritetas.

„Nėra sąžininga vaikų daromą karjerą sieti su tėvų visuomenine padėtimi ar užimamomis pareigomis. Mano dukra savo darbu ir atkaklumu siekia karjeros. Man, kaip motinai, didesnį nerimą keltų, jei ji elgtųsi priešingai“, – sakė Seimo narė.

J. Razma portalui lrytas.lt sakė, kad Seimo narės sprendimo nedalyvauti parlamento posėdyje niekas nesvarstė, nes balsavimo rezultatai dėl Darbo partijos narių teisinės neliečiamybės naikinimo buvo teigiami.

„Jeigu balsavimas būtų nepavykęs, matyt, jos nedalyvavimas būtų įvertintas“, - pripažino vienas iš frakcijos vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.