Ministras D. Pavalkis viename sakinyje padarė 3 kalbos klaidas

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis viename sakinyje sugebėjo padaryti tris klaidas, kurių dvi – didžiosios lietuvių kalbos klaidos. Žinių laidoje apie tai pranešė LNK televizija. Už tokias eteryje padarytas klaidas žurnalistas ar informacinės laidos vedėjas mokėtų 600 litų baudą. Bet ministrui tokios bausmės negalioja.

Ministras viename sakinyje padarė 3 kalbos klaidas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Ministras viename sakinyje padarė 3 kalbos klaidas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 8:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:37 PM

„Tai yra daroma tam, kad pažiūrėti ant kiek socialinė aplinka, kaip mes šnekam – šeima, aplinka – įtakoja jo tolesnius visus tiek karjeros, tiek pasiekimų lygius“, - sakinyje iš 24 žodžių tris klaidas padarė D. Pavalkis.

„Pirmosios dvi klaidos „kad pažiūrėti“ ir „ant kiek“ yra labai didelės kalbos klaidos, jos yra paminėtos Valstybinės lietuvių kalbos didžiųjų lietuvių kalbos klaidų sąraše. Žodis „įtakoja“ taip pat yra visuotinai taisomas“, - LNK televizijos žurnalistams aiškino Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko pavaduotojas Arūnas Dambrauskas.

Pats darydamas klaidas, ministras užsimojo patikrinti visų šalies mokytojų raštingumą. „Gauname pastabų, kad ko jūs norit iš vaikų, jeigu biologijos mokytoja nemoka lietuviškai ir kai vaikas parašo atsakymus, žinoma, liečiančius biologijos dalyką, ji tų klaidų netaiso, visiškai ignoruoja“, - kalbėjo D. Pavalkis.

Švietimo ir mokslo ministrui už viešai padarytas grubias kalbos klaidas negresia jokios baudos. „Laidos vedėjui galima taikyti įstatymo numatytas poveikio priemones. Bet jei tai yra ministras, Seimo narys ar kitas valstybės tarnautojas, jo dėmesį būtų galima atkreipti, kad klaidų daryti negalima, bet bausti jo būtų neįmanoma“, - LNK televizijai sakė A. Dambrauskas.

D. Pavalkis baigė Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, yra chirurgijos profesorius. Jo biografijoje Švietimo ir mokslo ministerijos internetinėje svetainėje teigiama, kad dabartinis ministras praeityje yra buvęs užsienio ir Lietuvos medicinos žurnalų redkolegijų narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.